Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Kapitalismekritikk

Posted by Fredsvenn den juli 29, 2012

We know it is a big step to think about this for most of us that hve grown up in a system that of course has no interest in letting us know about alternatives but….!!

En verden uten penger: 

Å leve et liv uten penger:

Som man ser så er det nok av folk rundt om på kloden som utarbeider alternativer for kapitalismen, som vi i stadig større grad opplever å ikke å ha fungert. Faktisk ble ordet «kapitalisme» i begynnelsen brukt for å kritisere enkelte som skodde seg på andre – et skjellsord. Og det burde det ennå være, også selv om det var kapitalistene som vant den første seieren – ingen vinner mot naturen!

Det er stor kamp mellom kapitalister og antikapitalister, samt mellomgruppen som vil ha en kapitalisme med et menneskelig ansikt. For at vår kreativitet skal blomstre er det viktig at vi utforsker alternativer til den rådende samfunns- og økonomimodellen. Vi bør studere ulike måter å organisere samfunnet og produksjonsmidlene på. Spørsmålet dreier seg om hvor vidt vi kan støtte kapitalismen. Hvis vi ikke kan det så må vi finne alternativer.

Jeg vet at det er enormt vanskelig å tenke seg noe annet enn det vi har i dag, men uansett mener jeg at det er verdt det, samt at det er nødvendig. Vi må raskest lese oss opp på de økonomiske alternativene og glemme kapitalismen for godt – kapitalisme eller antikapitalisme – spiller jo egentlig ikke noen rolle.

Det vi nå er i ferd med er å forlate dette barnesteget i vår sivilisasjon og transformere samfunnet og skape en bærekraftig økonomisk modell hvor målet ikke er profitt og som ikke er hierarkisk. Det er denne kampen vi må stå i fronten på! Ja, vi er antikapitalistiske ettersom vi tror at et alternativ er tvingende nødvendig!

En hel rekke alternativer

What is Capitalism?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: