Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Om transformasjonen vi skal igjennom

Posted by Fredsvenn den august 2, 2012

Occupy Love – From Egypt to Wall Street – YouTube

Occupy Valentines Day: Bring Love – YouTube

Occupy Movement: Show Me Your Face – YouTube

Sacred Economics with Charles Eisenstein – A Short Film – YouTube

«En annen verden er mulig», sier man. «I din fantasi», vil man kanskje svare. Skal vi klare å endre samfunnet i den retningen vi ønsker, en verden hvor mennesket ikke er fremmedgjort, men lever i pakt med hverandre og naturen, trengs det mot, tro og håp. Mot til å ta hodet opp fra sanden og se hvordan den virkelig er og håp om at vi skal klare å skape det nye.

Skal vi ha tro og håp om å skape det nye krever det samtidig at vi forlater det gamle ensidige paradigmet skapt av folk som Newton, Descartes og Bacon og beveger oss, til tross for at alt er unikt, inn i et holistisk univers hvor materien og det spirituelle smelter sammen til ett – at vi både ser den vi selv er, men samtidig ser at vi alle er evig forbundet og at vi ikke er adskilte fra vår mor, Gaya, planeten vår, men er en essensiell del av den. Vi må komme over den åndelige seperasjonen vi har opplevd og få et modent forhold til verden vi lever i.

Dualismen har opphørt. Materien er egentlig kun materealisert spiritualitet og inkluder derfor et spirituelt aspekt. Materie og ånd er ett. Vi kan derfor ikke kun bygge på vitenskap, men også på det spirituelle. Vi kan ikke bare produsere varer og øke vår produktivitet, men også utvikle menneskets iboende kreative krefter. Vi kan ikke kun bry oss om statestikk, men om estetikk, ikke kun kvantitet, men også kvalitet. Alt dette er to aspekter av samme sak.

Denne forståelsen, som har levd sammen med oss fra tidenes morgen, men som etter hvert har blitt satt til side og glemt, må på nytt få vokse og er en del av vår indre revolusjon. For hvordan kan vi tro og ha håp om å endre verden hvis vi ikke samtidig endrer vårt indre? Hvordan kan vi eller ha tro og håp om å få vår sivilisasjon fra det viltre tenåringsstadiet den befinner seg på nå til å bli moden og fruktbar?

Skal vi skape det nye må vi konfirmeres – og tre inn i de voksenes verden. Vi må søke innover i oss selv, både som enkeltmennesker og som menneskehet, komme til fred med oss selv og vårt forhold til verden for dernest å skape en sivilisasjon bygget på rettferd, solidaritet, fred og bærekraft.

«I dåpen blir vi gjenfødt til livet, etter dåpen blir vi ‘konfirmert’ til kamp; i dåpen blir vi tvettet, etter dåpen blir vi styrket».

Til inspirasjon:

Det er mye lys der det er mye mørke, og omvendt. Forestill deg en stor lysende måne. Et vakkert syn. La den synke inn i deg og du i den. La oss forenes og la lyset beseire mørket. Både i vårt indre og i det ytre. Det er kun gjennom dette at det vil være mulig for oss å riste av oss de krefter som holder oss nede og komme fri fra demonenes grep for så å bli sterke nok til gjennom kjærlighet, likeverd og respekt å bygge det nye samfunnet som inkluderer de samfunnsvisjoner som vi så klart ser frem for oss. En verden bygget på harmoni mellom mennesker, dyr og natur.

Den nye tids vitenskap

Introduction to Complex Systems

Fyll verden med kjærlighet!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: