Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Seminar om finanskrisa og dagens sosiale bevegelser

Posted by Fredsvenn den august 2, 2012

Høsten 2008 brøt store deler av det internasjonale finansmarkedet sammen og verden gikk inn i en økonomiske krise som ikke har vært sett siden depresjonen på 1930-tallet. Konsekvensene av denne krisen har ført utallige inn i arbeidsledighet eller prekære arbeidsformer samtidig som innstramningstiltakene i de mest utsatte landene rammer hardest fra bånn opp.

Store folkelige opprør som protester mot undertrykkelse i arabiske land, Indignados i Spania, Occupy i USA, og ikke minst voldsomme reaksjoner på EUs krav til strukturtilpasninger i Hellas, har oppstått i kjølvannet av krisen. På Island har det ført til regjeringsskifte, flere folkeavstemninger om tilbakebetaling av gjelden og en ny grunnlovsforsamling bestående av vanlige folk.

Med seminaret «Finanskrise!», som vil bli avholdt på BUL – Bondeungdomslaget i Oslo den 13. august, ønskes det å belyse bakgrunnen for finanskrisen og i tillegg diskutere fellestrekk, sammenhenger og forskjeller mellom de sosiale bevegelsene som har oppstått som følge av krisen. Aktivister og skribenter fra Egypt, Hellas, Spania, England, Island og USA vil delta.

Karlsøyfestivalen

FINANSKRISE! Oslo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: