Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Til de som ennå ikke er med i Avaaz

Posted by Fredsvenn den august 3, 2012

For de som ennå ikke er med, så legger jeg ut denne lenken til Avaaz, en uavhengig, not-for-profit global kampanjeorganisasjon som arbeider for å sikre at synet og verdiene til verdens folk kommer til de globale lederne.

Avaaz betyr på flere språk stemme og per i dag har en nett-basert, global bevegelse med dette navnet medlemmer i alle verdens land. Avaaz sin styrke er at man kan få sin stemme hørt.

Undergravningen av demokrati via en sammensvergelse av politiske ledere og medieselskaper er en trussel mot alt vi bryr oss om, fra klimaendring til fattigdom og menneskerettigheter. Med Avaaz’ globale rekkevidde kan bevegelsen være en av dem som kan bekjempe denne trusselen.

I følge Avaaz: ”Teknologi og internett har tillatt borgere å nettverke og mobilisere som aldri før. Opprettelsen av en ny modell av internettdreven folkemaktspolitikk endrer land fra Australia til Filippinene til USA. Avaaz benytter seg av denne modellen globalt og forbinder folk over hele verden for å gjøre folkemaktspolitikk til et internasjonalt beslutningsorgan med folkelig medbestemmelse.”

Endring vil ikke komme lett, verken intern i USA eller dets utenrikspolitikk. Særinteresser, inkludert oljeselskaper, krigskontraktører og neokonservative ideologer, står i veien. Men disse interessene har alltid forsøkt å splitte oss. Det er den større internasjonale enheten og godviljen vi har som vil gjøre oss klare til å konfrontere utfordringene og gjøre fremskritt som et samlet verden.

I 2010 mobiliserte kanadiske Avaaz medlemmer mot regjerings tjenester for et nytt høyreradikal propagandanetterk drevet av statsministerens tidligere spinndoktor. Medieimperiet bak nettverket og dets milliardærer eier, Pierre Karl Peladeau, angrep derfor Avaaz via flere bakvaskelsesskriverier i deres egne aviser, og en av deres  ledere har innrømmet innsidekunnskap om kriminell sabotasje av Avaaz’ kampanjer.

Mogulen truet blant annet med å saksøke Avaaz hvis man ikke avsluttet kampanjen innen 24 timer. Dette er hvordan mektige selskaper arbeider for å stanse folks stemmer fra å bli hørt.

Crony-media og dets kombinasjon av samvittighetsløse politikere og partisk rapportering truer demokratiet i mange land, fra Italia til USA og Australia. Sammen må vi ta et standpunkt og vise dem at deres skremselstaktikker kun vil slå tilbake på dem selv.

De store multinasjonale selskapene er sterke, men Avaaz er et samfunn med nesten 6 millioner menneker, noe som også må sies å utgjøre en kraft. Historien om den ene store og de mange små fiskene. Den ene fisken jaget de andre frem til småfiskene gikk sammen. Da ble den store jaget.

Saker inkluderer klimapolitikk, Guantanamo, Irak-krigen, Israel/Palestina, Zimbabwe… I hvert enkelt tilfelle velger du om du vil slenge deg på via underskriftskampanjer osv. Gå til AVAAZ’ hjemmeside for mer informasjon.

I 2008 lagde Avaaz en global beskjedsmur til Obama. Den 24 fots lange muren i Washington DC har blitt et viktig fellesskaps- og forsoningssymbol og mellom USA og verden. Mennesker fra rundt om i hele verden sendte gratulasjoner og beskjeder om vilje til å samarbeide med Obama og USA.

På kun 24 timer signerte over 150.000 mennesker fra 189 land og sendte beskjeder til Barack Obama til den store globale muren i hjertet av Washington DC. Som Obama selv sa så har ikke endringene skjedd ved at de vant valget, noe som kun gir en mulighet for å kunne foreta de endringene Obama nå vil begynne å arbeide for.

Avaazs globale beskjed til Obama-muren har blitt stedet hvor borgere rundt om i verden gir sin beskjed til Obama. Den var med på å gjøre Obamas valg til et stor global bevegelse for fellesskap og forsoning, en tid USA ikke lenger er den største faren for verdensfreden, men endelig kan gå sammen med resten av verdenssamfunnet for samlet å møte våre felles utfordringer.

Avaaz gratulerte Obama med hans valg og forpliktelse når det kommer til å stanse klimaendringene, trekke seg ut av Irak, doble u-hjelpen, forby tortur osv.

Hva vi ser i dag er at Obama totalt har svektet og at han i likhet med andre politikere kom til makten med falske løfter, men verden fikk gjennom muren i alle fall vist hva det var de ville.

Avaaz mottar ingen penger fra regjeringer eller selskaper og er bemannet av et globalt team basert i Ottawa, London, Rio de Janeiro, New York, Paris, Sydney og Geneva.

«When police come the occupiers chant – “You cannot evict an idea whose time has come.” And you can’t silence the billions of us across the whole world that make up the 99%. Let’s do what we can now – contribute to power up the movement and embolden and intensify its muscle to win!»

Avaaz.org

Avaaz – Facebook

Avaaz angrepet av media-mogul

Urgent – Massive Attack on Avaaz!

Sammen skaper vi fremtiden!

To fellow citizens occupying Wall Street and peoples protesting across the world

“You cannot evict an idea whose time has come”

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: