Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Et kommende angrep på Syria?

Posted by Fredsvenn den august 5, 2012

I slutten av juli sendte en gruppe på 62 utenriksanalytikere/hauker, inkludert Karl Rove, J. Paul Bremer, Fouad Ajami, Doug Feith, Danielle Pletka og Michael Ledeen, som vil si dem som insisterte på å gå til krig mot Irak, et åpent brev til Obama hvor de ber ham om umiddelbart å invadere Syria og at USA må spille en mer proaktiv rolle enn hittil når det kommer til å få endt Assads regime.

Brevet, som er skrevet på oppfordring fra Foreign Policy Initiative (FPI) og Foundation for Defense of Democracies (FDD), advarte samtidig om at ”Weapons of Mass Destruction” kan falle i terroristers hender hvis han ikke gør det.

FDD, som ble dannet for å styrke krigen mot terrorisme, eller «trusler som konfronterer USA, Israel og Vesten, like etter 911, beskriver seg selv som «arbeider for å forsvare frie nasjoner mot deres fiender».

FDDs leder er den tidligere CIA-sjefen James Woolsey,  som i januar 2003 sble tyreleder i USAs statlige National Endowment for Democracy (NED), som gjør mye av det arbeidet som ble ”gjort i det skjulte av CIA for 25 år siden.”

FDDs president er journalisten, redaktøren og den politiske aktivisten Clifford D. May, som bl.a også deltar i Council on Foreign Relations, (CFR), the Henry Jackson Society og Project for the New American Century, mens dets direktør er Mark Dubowitz, som bl.a er en av hovedpersonene bak The Iran Advisory Group (IAG), som er en etterretnings- og politisk risiko konsultgruppe dannet sammen med Reuel Marc Gerecht, som tidligere har vært aktiv i CIAs hemmelige tjenester med Iran som fokus.

FPI, som ble opprettet i 2009, arbeider for å fremme en aktiv amerikansk utenrikspolictikk og for å støtte «demokratiske» allierte, et sterkt amerikansk militære som kan konfrontere utfordringene vi møter i dette århundre, samt styrke USAs global økonomicske konkurransekraft. FPIs leder er Jamie Fly, som tidligere har fungert som rådgiver i George W. Bush administrasjonen, mens dets direktørråd består av folk som Eric Edelman, Robert Kagan, William Kristol og Dan Senor.

Det er med andre ord høyreradikale grupper bestående av kristne sionister, imperialister og neokonservative.

Right Web: Tracking militarists’ efforts to influence U.S. foreign policy

Foreign Policy Initiative

Foundation for Defense of Democracies

USAs senats utenrikspanel diskuterte onsdag hvor vidt de såkalte ”red lines”, som vil føre til en amerikansk intervensjon i Syria, med et panel bestående av eksperter. Samme dag rapporterte Anderson Cooper ved CNN at president Obama har autorisert ”Covert Support” for opprørerne i Syria, noe som betyr at dette nå er offentlig kunnskap.

Med FNs fredsplan knustaog stadig flere sivile døde legger kolonell Richard Kemp, tidligere kommandør av de britiske styrkene i Afghanistan, frem Vestens alternativer: Military intervention in Syria – Time for action?

From the (Same Insane) People who Brought You the Iraq War

Foreign Policy Experts Urge President Obama to Take Immediate Action in Syria

How will history judge Obama on Syria?

Foreign Policy Experts Urge President Obama to Take Immediate Action to Establish Safe Zones in Syria

Towards A «Soft Invasion»? The Launching of a «Humanitarian War» against Syria

Humanitarian Military Intervention in Syria? Who is Behind the Atrocities?

«Tyrkia kan komme til å invadere Syria hvis al- Qaeda eller kurdiske militante setter opp baser i nærheten av grensen eller en uavhengig etnisk eller religiøs stat blir erkært», sier Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu.

Syrias allierte Iran har derfor advart Tyrkia om at landet vil møte et hardt svar og at den iransk-syriske gjensidige forsvarsavtalen vil tre i kraft dersom Ankara utfører et angrep på syrisk territorium.

Også Russland har erklært at det ikke må finne sted noen intervensjon i Syria konflikten, og den russiske vise-utenriksminister Mikhail Bogdanov har møttes med sin iranske motpart, Hossein Amir-Abdollahian i Moskva for å diskutere situasjonen. Begge er enige om å støtte Syria.

Turkey’s Davutoglu Says Syria Intervention Possible, HT Reports

Iran warns Turkey against military intervention in Syria

Turkey’s Intervention In Syria Could Backfire

Russia, Iran Warn Against Foreign Intervention In Syria

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: