Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Made in the USA

Posted by Fredsvenn den august 10, 2012

Vi husker alle det iranske valget og alt bråket som fulgte. Mens Vesten ville ha omkamp ønsket Russland Ahmedinejad velkommen som nylig gjenvalgt iransk president og sa at striden om valget er en intern sak for Iran.

“Vi setter pris på at valget fant sted, vi ønsker den nye presidenten velkommen til Russland, og vi ser det som symbolsk viktig at hans første besøk er til Russland,” sa viseutenriksminister Sergej Ryabkov. (Det var opprinnelig meningen at Ahmadinejad skulle ankomme Russland, men han valgte å utsette reisen på grunn av de store demonstrasjonene.)

Opptøyene som man var vitne til i Iran vekket friske minner. Det minnet om de ulike fargerevolusjonene, eller blomsterrevolusjonene, et navn gitt kollektivt til en serie relaterte bevegelser som utviklet seg i postkommunistiske samfunn i Sentral og Øst Europa, samt i Sentral Asia, i noe som har blitt ansett for å være en slags revolusjonær bølge eller for å være kupp igangsatt gjennom ulike amerikanske NGOer.

Fløyelsrevolusjonen i Tsjekkoslovakia i 1989, som førte til at Václav Havel, Tsjekkias tidligere president og sentral person bak Charta 77, som ble utgitt for 33 år siden, ble president, kan sies å ha vært en tidlig fargerevolusjon. Filantropen og finansspekulanten George Soros, som tidligere satt i styret i Council on Foreign Relations (CFR), hjalp til med denne som med de senere fargerevolusjonene. Hans støtte til Solidarity i Polen og Charter 77 i Tsjekkia er legendarisk.

Blant ”dominobrikkene” som falt med muren i Berlin var regjeringen i Tsjekkoslovakia blant de største. Havel, som arbeidet for NATO ekspansjon østover, var instrumentell når det kom til å føre NATO fra å være en anti-Warsawa pakt allianse til inkludere tidligere Warsawa pakt medlemmer, slik som med Tsjekia.

Fløyelsrevolusjonen begynte med noen oppildnende taler på universitetsplassen i Praha, og fortsatte med massedemonstrasjoner gjennom byens gater. Flere hundre tusen deltok. Dette ikke minst på grunn av falske rykter.

Det ble spredt et rykte blant demonstrantene om at en 19 år gammel matematikkstudent, navngitt som Martin Šmíd, var blitt brutalt drept av politiet. En ”nyhet” som ble behjelpelig brakt videre av CIA organet Radio Free Europe. I virkeligheten var mange blitt banket opp, men ingen hadde mistet livet.

Karel Schwarzenberg, også kjent som prisen av Schwarzenberg, er leder for det liberalkonservative TOP09 (Tradition Responsibility Prosperity 09) partiet, som arbeider for frimarked, og er utenriksminister av Tsjekia. Den 8. juli 2008 signerte han sammen med USAs statssekretær Condoleezza Rice en avtale, på tross av at tsjekkerne ønske om å la være, om USAs rakettskjoldprogram.

I tillegg til Havel var den russiske frimarkedsøkonomen og politikeren Grigory Alexeyevich Yavlinsky, som er best kjent som forfatter av 500 Days, en plan for å gjøre Russland til en frimarkedsøkonomi og for sitt lederskap av det liberale Yabloko partiet, blant dem som nominerte Liu Xiaobo for Nobels fredspris i 2010.

Xiaobo er mest av alt kjent for sitt arbeide for å få gjennomført fargerevolusjon i Kina, og ikke fredsarbeide. På 60-års markeringen for for FNs erklæring om menneskerettighetene, den 10. desember 2008, lanserte Liu Xiaobo, sammen med mer enn 300 kinesiske intellektuelle og opposisjonelle, frigjøringsmanifestet Charter 08, som er skrevet etter inspirasjon og i samme ånd som Vaclav Havels Charter 77.

Charter 08 er ment å være et idelolgisk manifest for fredelig overgang til markedsøkonomi i Kina og en rekke utenlandske regjeringer, inkludert USA, Tyskland og Taiwan, har støttet Charter 08. Mye tyder med andre ord på at Xiaobo er en kontrarevolusjonær pro-kapitalist som støtter imperialisme og privatisering, og ikke demokratisering i Kina.

Freedom Now, som fungerer som internasjonalt råd til søtte for Xiaobo, ble startet av Jared Genser, som i 2006-2007 befant seg i National Endowment for Democracy (NED) og er en Young Global Leader (YGL) innen World Economic Forum (WEF).

Den britiske avisa Guardian hevder at USAID , National Endowment for Democracy (NED), International Republican Institute (IRI), National Democratic Institute for International Affairs (NDIIA) og Freedom House direkte har vært med på å støtte og vært delaktige i å planlegge revolusjonene, som i tillegg ble finansiert av Soros, som har grunnlagt både Soros Foundation og Open Society Institute (OSI), for å ta over de ulike landenes naturressurser.

Opponenter av fargerevolusjonene har med rette beskyldt en rekke oligarker og deres filantropiske foreninger å stå bak. Informasjon vedrørende disse organisasjonenes websider, hvor av de første fire er støttet av USA, er konsistent med disse anklager.

Disse organisasjonene har direkte vært med på å støtte og planlegge revolusjonene i Serbia i 2000 (bulldoserrevolusjonen), i Georgia i 2003 (roserevolusjonen), i Ukraina i 2004 (oranjerevolusjonen) og i Kyrgyzstan i 2005 (tulipanrevolusjonen), samt i Libanon (sedertrerevolusjonen). Dette for å tjene vestlige interesser.

Soros støtte til Solidarity arbeiderbevegelsen i Polen, så vell som den tsjekkoslovakiske menneskerettighetsorganisasjonen Charter 77, var med til å ende Sovjets politiske dominerende rolle i de landene. Hans støtte og organisering av Georgias roserevolusjon ble ansett av russiske så vell som av vestlige observatører for å ha vært essensielle til dets suksess.

Soros Fund Management LLC, dannet av George Soros, er en privat holdt selskap som gir finanstjenester og investeringsstrategier for ulike fond inkludert noen kontroversielle hedge fond slik som Quantum Group of Funds.

I uken før den 16. september 1992, den såkalte Svarte onsdag, tjente Quantum Funds 1 milliard dollar gjennom å selge britiske pund og kjøpe tyske mark, og tjente penger på endringen i pris, noe som gjorde at Soros fikk tittelen Mannen som knuste Bank of England.

Fra den amerikanske regjeringens side har USAID og FNs utviklingsprogram (UNDP) støttet internettstrukturer kalt Freenet, som er kjent for å inneholde en større del av internettinfrastrukturen i minst et av landene, Kyrgyzstan, hvor en av fargerevolusjonene oppsto.

Aktivister fra Otpor i Serbia og Pora i Ukraina har sagt at de fikk publikasjoner og trening fra den amerikansk baserte Albert Einstein Institution staben, som hadde vært instrumentelle vedrørende formasjonen av deres strategier.

Etter Oransjerevolusjonen tok flere sentralasiatiske land affære med Open Society Institute (OSI). Uzbekistan, for eksempel, stengte OSIs regionale kontorer, mens tajikisk statskontrollerte media beskyldte OSI-Tajikistan for korrupsjon og nepotisme.

I Russland ble ungdomsorganisasjon, Nashi, som på russisk betyr Vår! opprettet som et motsvar mot Ukrainas oransjerevolusjon i 2004, hvor ungdomsledede gatekamper hjalp til med å gi presidentskapet til den pro-vestlige kandidaten Viktor Yushchenko, som var uformell leder for Blok Nasha Ukrayina, som på ukrainsk betyr Vår ukrainske blokk, NU.

Nashi ble offisielt annonsert av Vasily Yakemenko, leder av den pro-Putin ungdomsbevegelsen Walking Together, den 1. mars 2005 med åpningskonferanse den 15. april 2005.

Antivestlig propaganda er det som klinger best hos den russiske befolkningen. Dette selv om den stadig større diplomatiske kontakten mellom USA og Russland kan tyde på bedre samarbeid, men så er jo politikk en sport som hovedsakelig går utover den sivile delen av befolkningen og den svake part.

India, Pakistan, Iran og Mongolia ba om å få ta del som observatører under Astana-møtet i SCO etter at en serie av fargerevolusjoner i nabolandene og trusselen for uroligheter i 2005. Deltagerne på SCO hevdet at de såkalte fargerevolusjonene ble gjort som en del av et skittent geopolitisk spill og så Russland og Kina som de eneste maktene kapable til å motstå denne eksporten av revolusjoner.

USAs hemmelige angrep på Iran

En hegemons siste krampetrekning

Colored Revolutions: A New Form of Regime Change, Made in USA

En ny kald krig – G8 og Iran: Ahmadinejad takker NEI

Konspirering rundt valget i Iran

USA, Russland og Iran – Hvor går veien nå?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: