Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Kickoff-møte for Piratpartiet i Oslo og i Bergen

Posted by Fredsvenn den august 22, 2012

PiratPartiet NorgeKickoff Møte Oslo

Den 24. august vil Piratpartiet avholde Kickoff-møte for Østlandet i Oslo. Det vil bli en kort introduksjon, litt om hva partei står for, og om de 5000 underskriftene man trenger for å etablere partiet. Siden det er en flat struktur med mye frihet så vil det være åpent for nye innspill.

Kickoff-møte Bergen

Den  1. september vil Piratpartiet avholde Kickoff-møte for Vestlandet i Bergen.

Velkommen!

Piratpartiet ble opprinnelig stiftet i Sverige den 1. januar 2006 og ledet av Rickard Falkvinge, en av dem som var med å opprette fildelingsnettstedet Pirate Bay. Avleggere av Piratpartiet er siden etablert i en rekke land, blant andre Tyskland, England, Nederland, Finland, Canada, Sveits og Frankrike.

I valget til Europaparlamentet i 2009 oppnådde det svenske Piratpartiet hele 7,1 prosent av stemmene, noe som sikret partiet to seter i EU-parlamentet og ikke minst betydelig medieomtale i kjølvannet av suksessen.

Den 16. juni avholdt Piratpartiet Norge oppstartsmøte i Trondheim. Første mål på agendaen er å bli et politisk parti, noe som inkluderer å samle 5000 underskrifter, som er det som skal til for å registrere partiet som et politisk parti i Brønnøysund-registeret.

Det er danske Anders Smedegaard som er primus motor for initiativet. “Ideen med hjemmesiden er å samle alle norske borgere som interesserer seg for personvern, fritt internett og deling av kultur og viten”, skriver Smedegaard på partiets nettsider.

Thomas Gramstad, leder i Elektronisk Forpost Norge, sier til Computerworld at det har vært gjort forsøk på å stable et piratparti på bena i Norge tidligere, noe som ikke har lykkes fordi vi har manglet en samlende sak, der svenskene hadde Pirate Bay, å forenes om. Nå får vi se om man blir parat til å gå til valg i 2013.

Piratpartiet

Piratpartiet vil inn på Stortinget

Piratpartiet Norge

PiratPartiet Norge

Jakten på fildelare trappas upp – Mitt i musiken

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: