Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Spire lanserer årets høstkampanje mandag 10. september – Fisk for folket!

Posted by Fredsvenn den august 27, 2012

Spire lanserer årets høstkampanje mandag 10. september – Fisk for folket! – og vil invitere deg til heldagsseminar om fiskeri og norske handelsinteresser på Litteraturhuset.

Regjeringen har ambisjoner om at Norge skal være verdens fremste fiskerinasjon, likevel blir fiskeripolitikk og norske handelsinteresser diskutert. Samtidig som Norge beskytter norsk landbruk med høye tollmurer og subsidier, argumenterer vi i WTO for at fisk skal regnes som et industriprodukt og er en pådriver for økt frihandel med fisk. Er dette samstemt for utvikling? Spire mener det er på tide å løfte fram denne debatten.

Det er omtrent 25 millioner småskala fiskere i verden i dag, og flertallet befinner seg i utviklingsland. Hvordan påvirkes deres livsgrunnlag ved økt frihandel og liberalisering av økonomien i land i Sør? Hva skjer når landene gir fra seg sin suverenitet og muligheten til å føre en politikk som sikrer småfiskernes rettigheter? Vi har vært på feltarbeid i India og undersøkt konsekvensene en eventuell frihandelsavtale med Norge vil få for småskala fiskere.

Mandag 10. september presenteres rapporten ” Norway’s pursuit of trade and happiness Norwegian trade interests and small-scale fishers in Kerala” i Kjelleren på Litteraturhuset fra 10.00-15.00. Det blir innledninger av blant annet Helene Bank, Åsne Seierstad og Martin Henriksen. Spires leder Harald Sakarias Hansen møter også Arvinn Gadgil, Martin Henriksen og Gunnar Album i panelsamtale om forskjellene i norsk landbruks- og fiskeripolitikk.

Begrenset antall plasser. Påmelding til siri@utviklingsfondet.no innen 6. september.

Håper å se deg der!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: