Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Pressemelding fra Palestinerleiren

Posted by Fredsvenn den august 29, 2012

Forsidebilde

I samarbeid med de israelske okkupasjonsmyndighetene, tvangsreturnerer norske myndigheter palestinske flyktninger, i strid med anbefalinger fra FN.

Pressemelding fra Palestinerleiren

Kjære Støttespillere,

Palestinerleiren ved Kulturkirken Jakob i Oslo sentrum har demonstrert for en mer human asylpolitikk i halvannet år. Dette har gjort den til Norgeshistoriens  lengste sammenhengende demonstrasjon og sannsynligvis den første palestinske flyktningleiren utenfor Midtøsten. Leiren har gjennom  demonstrasjoner, seminarer, kulturelle aktiviteter og sosiale sammenkomster vært en viktig og synlig politisk markering mot den strenge asylpolitikken Norge har ført de siste årene, som har ført til at færre flyktninger får opphold i landet.

Tiden har nå kommet for at selve Palestinerleiren skal tas ned. Sammen med Kulturkirken Jakob har vi bestemt at leiren i dens nåværende form skal  avsluttes i nærmeste fremtid. Dette betyr allikevel ikke at arbeidet for en mer human asylpolitikk og kampen for palestinske flyktningers rettigheter i Norge er over. Vi ønsker derfor å fortsette arbeidet i en mer organisert form, og  starter derfor organisasjonen Palestinerleir.

Palestinerleir vil være en frivillig medlemsorganisasjon og organisasjonens formål vil være å jobbe for en human asylpolitikk og palestinske flyktninger og asylsøkeres rettigheter.

Vi ønsker i den anledning å invitere deg, som en støttespiller av leiren, til stiftelsesmøte mandag 17. september kl. 17.00 på Antirasistisk Senter. På Stiftelsesmøtet vil vedtektene til organisasjonen bli godkjent og  styremedlemmer stemt inn.

Hvis du ønsker å komme med en nominasjon til styret, har kommentarer til vedtektene eller har noe annet du ønsker å ta opp på møtet, vennligst gi skriftlig beskjed til kontakt@palestinerleir.no innen fredag 7. september. Vennligst se utkast til saksliste, vedtekter og forslag til styre vedlagt.

Vi håper du har tid og anledning til å komme på møtet 17. september, og gleder oss til å se deg der. Møtet er åpent for alle som ønsker å delta.

Saksliste stiftelsesmøte Palestinerleir

1 Godkjenning av innkalling
2 Valg av møteleder og referent
3 Godkjenning av saksliste
4 Vedtak om stiftelse av organisasjon
5 Vedtak om navn
6 Valg av styre
7 Gjennomgang og vedtak på vedtekter
8 Oprettelse av arbeidsgrupper
9 Godkjenning av stiftelsesmøtet

Med vennlig hilsen

Mohamed Ganam
På vegne av Palestinerleiren

Fra Palestinerleiren i Hausmannsgate 14

Kjære Støttespillere,

Palestinerleiren har i snart halvannet år vært en synlig og sterk markering for palestinske flyktningers rettigheter. Leiren har satt fokus på FN-stridige avslag og tvangsreturer av palestinske flyktninger til Palestina. Palestinerleiren er kanskje den lengste sammenhengende demonstrasjonen i Norgeshistorien og den første palestinske flyktningleiren utenfor Midtøsten. I over et år har flyktningene bodd og aksjonert i Oslos gater.

Palestinerleiren har overlevd med støtte fra privatpersoner, lokalt næringsliv og organisasjoner. Vi vil få lov til å takke for den overveldende politiske og økonomiske støtten vi har fått så langt!

Leiren har bedt Oslo kommune om å få lov til å stå til 15. oktober, men kommunen ber om at leiren fjernes denne uken. Leiren jobber for å få lov til å stå til 15. oktober, men vil uansett fortsette arbeidet for en rettferdig asylpolitikk. Leiren er nå i ferd med å stifte en organisasjon med samme navn. Organisasjonen vil videreføre leirens arbeid og kjempe for en politikk som tar hensyn til sikkerhetssituasjon i de palestinske områdene.

I leirens siste måneder planlegges en rekke aktiviteter. Palestinerleiren skal stille ut på Høstutstillingen, UNHCR besøker leiren, politikere og samfunnstopper vil bli invitert, det vil bli arrangert debattmøter om asylpolitikken, beboerne vil publisere sine historier og leiren vil
selvfølgelig stadig være åpen for alle.

For å gjennomføre leirens siste periode og for å videreføre vårt viktige arbeid er vi helt avhengig av økonomisk hjelp.

Den økonomiske støtten vil bli brukt på følgende måte:

– Politisk og juridisk arbeid for palestinske flyktningers rettigheter
– Drift av Palestinerleiren (mat, strøm, medisin m.m.)
– Avslutning av Palestinerleiren (politiske aktiviteter, bortkjøring
brakker, rydding av område)
– Etablering av ny organisasjon som skal videreføre Palestinerleirens
arbeid

Informasjon om kontonummer: http://www.palestinerleir.no/bidra/

I tillegg til økonomisk bistand håper vi selvfølgelig også at dere vil fortsette å stå sammen med oss i arbeidet for en rettferdig behandling av palestinske asylsøkere i Norge. Vi har også gjenåpnet underskriftsaksjonen på våre nettsider og vi setter pris på om du vil hjelpe oss med å spre
denne så mye som mulig.

www.palestinerleir.no vil vi orientere løpende om arrangementer og fremdriften av den nyetablerte organisasjonen. Vi håper også at dere benytter anledningen til å besøke leiren innen dette unike landemerket blir borte fra Oslos gater.

Vi ses i Palestinerleiren!

Med vennlig hilsen,

Mohamed Ganam, Talsperson Palestinerleiren

Kontakt:

E-post: kontakt@palestinerleir.no
Nettside: www.palestinerleir.no

Sosiale medier:

Facebook: www.facebook.com/palestinerleir

Twitter: www.twitter.com/palestinerleir

Youtube: www.youtube.com/palestinerleir

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: