Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Planøkonomi eller markedssosialisme?

Posted by Fredsvenn den september 6, 2012

File:Isola di Utopia Moro.jpg
Det er ikke kapitalismen som er årsaken til krisen, men sivilisasjonen vår. Vi trenger et alternativ til både planøkonomi og markedssosialisme.
Kapitalismen er inne i en dyp økonomisk, økologisk og sosial krise. Mange på venstresida arbeider derfor for å erstatte kapitalismen med et sosialistisk samfunn. Men hvordan vil dette sosialistiske samfunnet se ut? Hvordan vil forholdet være mellom stats-, kollektiv- og privateiendom, og mellom plan og marked? Er markedet nødvendig for en effektiv produksjon eller reproduserer det bare ulikhet?Edvard Mogstad (PROUT) tar til orde for en markedsbasert sosialisme med hovedbasis i arbeiderstyrte bedrifter, mens Torstein Dahle (Rødt) argumenterer for en demokratisk og desentralisert planøkonomi og mener at markedet er en gift for sosialismen. De vil foredra om de ulike økonomiske alternativene og innlede til diskusjon om hvordan en sosialistisk økonomi kan se ut og fungere.

Arrangører: Bevegelsen for Sosialisme, Marxistisk forum, Rødt aksjonsnettverk.

Sted: Osterhausgate 27, Oslo. Lørdag 8. september fra 13.00 til 16.00. Hvis døra er stengt kan dere ringe på 95748781. Møtet er åpent for alle!

I forkant av diskusjonen kan det være fint å ha lest Dahles og Mogstads artikler om temaet i forrige nummer av Sosialistisk framtid.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: