Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Liberation Beyond Resistance

Posted by Fredsvenn den september 10, 2012

Noe stort er i ferd med å skje i Spania. Vanlige borgere har begynt å gå sammen for å skrive en ny grunnlov og for å skape et nytt politisk og sosialt system som er virkelig demokratisk. Folk samler seg i åpne folkeforsamlinger i nabolag, bydeler og lokalsamfunn og de diskuterer på internett. Disse nye «konstituerende» bevegelsene har sitt utspring fra 15M-bevegelsen og deres mål er å skape en ny form for demokrati som etterhvert kan erstatte det nåværende representative systemet som ikke lenger fungerer.

Stadig flere føler at de ikke er representert, at politikerne ikke lenger representerer dem – de vanlige borgerne – men istedet gir etter for de mektige og pengesterke; de store multinasjonale selskapene, bankene og finansinstitusjonene. Særlig for folk i Sør Europa har dette blitt ekstra tydelig de siste par årene ettersom de har blitt påtvunget brutale kutt i grunnleggende velferdstjenester som helse og utdanning og deres politiske og sosiale rettigheter har blitt tatt fra dem under påskudd av finanskrisen.

Denne dypt upopulære politikken har blitt gjennomført av både høyre- og venstre regjeringer. Enten de kaller seg konservative, liberale, sosialdemokratiske eller sosialistiske, har regjeringene i stor grad ført samme type politikk. Det er derfor så mange mennesker nå krever ekte demokrati, et demokrati som er direkte og deltakende; der vanlige borgere kan delta mer direkte i de politiske og økonomiske beslutningene som påvirker deres liv og deres framtid

Lignende «konstituerende» bevegelser som de i Spania er også i ferd med å gro fram i andre europeiske land, særlig i Belgia.

2011–2012 Spanish protests – Wikipedia

People’s Assemblies Network

Quick guide on group dynamics in people’s assemblies

Demokrati og glede

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: