Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Oppstartsmøte for «Borgerlønn!»

Posted by Fredsvenn den september 10, 2012

I Norge som i resten av verden har menneskerettighetene en sentral plass. Saker som gjelder å ha et trygt sted å bo, mat, klær, helseomsorg, en arbeidsplass å gå til, frihet til å gi uttrykk for det en mener er urettferdig, til å leve i samsvar med sin tro – alt dette har med menneskerettigheter å gjøre. Borgerlønn er innfrielse av menneskerettighetene.

Oppstartsmøte for «Borgerlønn!»

En borgerlønnreform kan frigjøre menneskenes iboende kreativitet, bidra til at det lønner seg å arbeide og begrense marginaliseringen av store grupper mennesker. På 1970 tallet var borgerlønn på den politiske agendaen. På den tiden var det tvil om den rådende vekstideologien, men debatten forsvant med nyliberalismens inntog. Nå er det igjen tvil om vekstideologien med økende klima, miljøproblemer og finanskriser.

Tiden er nå inne for å redefinere arbeid og verdiskapning, og sammen skape et bærekraftig samfunn!

Ingen politiske partier i Norge i dag er villige til å sette større strukturendringer øverst på agendaen, selv om det er et skrikende behov for reformer. Mediene er mest opptatt av å selge og fokuserer heller på konflikter og underholdning enn på mer komplekse sammenhenger. Derfor er det helt nødvendig å starte en egen partinøytral organisasjon for å fremme borgerlønnideen. Vi må lage en folkebevegelse for borgerlønn!I dag er det nesten like mange i NAV-systemet som det er i LO. I tillegg er det er mange kunstnere, omsorgspersoner, frivillige, innovatører, grundere og aktivister, som gjør en fantastisk jobb for samfunnet, men som ikke har en grunnleggende økonomisk trygghet. Studenter er en en annen gruppe som er økonomisk marginalisert. Hvis vi klarer å skape et borgerlønnengasjement i disse gruppene kan det være mulig å få borgerlønn opp på den politiske agendaen.

Håpet er at denne organisasjonen kan skape en entusiasme rundt borgerlønn, spre informasjon og videre være en ressursbase og plattform for å koordinere informasjonsarbeidet. I dag er det svært lite kunnskap om borgerlønn i Norge så det er en massiv innsats som må til. Organisasjonen må trekke til seg flest mulig mennesker fra ulike miljøer, og la hver og en fremme de aspektene ved borgerlønn som de føler er viktige og på de måtene de selv ønsker.

Det er veldig mange aspekter ved borgerlønn som trenger å belyses, noe som kan gjøres på ulike måter for slik å nå mennesker i ulike miljøer. Kronikker og artikler bør skrives. Videoer og kunst er glimrende virkemidler. Det er også viktig å ha foredrag og møte folk ansikt til ansikt.

14 til 16 september reiser Grete Antona Nilsen og Anja Askeland til Munchen for å delta på Basic Income Earth Network(BIEN) sin årlige konferanse. Det er veldig mye som skjer internasjonalt nå og vi kommer garantert med oppdateringer. Den 2 november skal Anja Askeland ha foredraget «Borgerlønn- veien videre for velferdsstaten» på Globaliseringskonferansen i Oslo. Velkommen!

Håper flest mulig borgerlønnentusiaster kommer!

Fakta om borgerlønn

BIEN congress 2012

Borgerlønn

Dumskapens Nav vant over nobelpristakere og samfunnslønn

Borgerlønn: – Utfordrer arbeidslinja

Samfunnslønn

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: