Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Opprør i den arabiske verden

Posted by Fredsvenn den september 14, 2012

‘Innocence of Muslims’

Reaksjoner:

Traileren til filmen «Innocence of Muslims» har denne uka skapt store protester i land som Libya, Egypt og Tunisia. Tirsdag ble det amerikanske konsulatet i Benghazi stormet og fire amerikanere drept, men disse reaksjonene er akkurat det filmskaperen var ute etter da han lagde filmen. Ambassadøren i Libya, og tre andre ansatte, ble drept da væpnede menn skjøt raketter mot dem. Ifølge innenriksdepartementet i landet ble bygningen beskutt med rakettdrevne granater, stukket i brann og plyndret under angrepet. De væpnede mennene støtte sammen med libyske soldater som trakk seg tilbake på grunn av den kraftige skytingen. TV-bilder viste små branner rundt bygningen etter angrepet.

I Mazar-i-Sharif i Afghanistan ble norske Siri Skare, svenske Joakim Dungel og fem andre FN-medarbeidere drept da demonstranter angrep et FN-kontor etter koranbrenningen. Også i Egypt førte nyheten om filmen til rasende demonstrasjoner tirsdag. Flere tusen demonstranter forsøkte å storme den amerikanske ambassaden i Kairo, satte fyr på det amerikanske flagget og erstattet det med et svart flagg med påskriften «Det finnes ingen gud unntatt Allah, og Muhammed er hans sendebud».

Sikkerhetsvakter ved ambassaden i Jemen brukte vannkanoner og varselsskudd for å drive vekk flere hundre demonstranter som stormet den amerikanske ambassaden i Sanaa, torsdag formiddag. Ifølge vitner knuste demonstrantene vinduer og presset seg gjennom porten i det kraftig sikrede ambassadekomplekset selv om sikkerhetsvaktene skjøt varselsskudd for å holde dem tilbake. Jemenittiske sikkerhetsstyrker var med på å slå tilbake opprøret. Vaktene og politiet klarte deretter å få dem ut igjen, men flere mennesker skal ha blitt såret da de åpnet ild for å spre demonstrantene.

USA’s omdømme i området har i lengre tid vært for nedadgående i muslimske kretser, og det skulle bare en film til, før sinne slo ut i lys lue. I går demonstrerte 50 muslimske aktivister  foran USA’s ambassade i Tel Aviv, hvor talsmannen for demonstrasjonen, advokat Zahi Nujeidat, erklærte at «demonstrantene, som var kommet fra hele Israel, vil uttrykke sitt sinne over denne fryktelige filmen som har skadet vår profets ære» og at demonstrantene ikke oppfattet filmen – som har fått navnet «Innocence of Muslims» – som bare et enmannsverk, men snarere som en direkte følge av amerikansk politikk i den muslimske verden.

Flere israelsk-arabiske medlemmer av Knesset har uttrykt vrede over filmen.- Sionistiske elementer har skylden for det økende hatet mot og frykten for Islam, sier medlem av Knesset Taleba-Sanaa. Dette er en motbydelighet og en profanering av Guds navn. De som har gjort dette leker med ilden.

Den islamkritiske filmen skal angivelig fremstille profeten Mohammed som en falskner, kvinnebedårer og galning. Profeten har også sex i filmen og oppfordrer til massakrer. USAs utenriksminister Hillary Clinton omtalte filmen som «frastøtende» og «forkastelig». Hun sa videre at filmen syntes å ha en dypt kynisk målsetting om å provosere fram raseri. Dette er sterke ord fra USAs fremste diplomat, og med god grunn ettersom filmen har et forkastelig menneskesyn. Islam blir framstiltsom kreft. Også USAs president Barack Obama fordømmer drapet på amerikanerne.

Frykten er nå stor for at protestene skal spre seg, og i Afghanistan valgte president Hamid Karzai onsdag å utsette sitt planlagte besøk til Norge senere denne uka på grunn av den spente situasjonen. Utenriksminister Jonas Gahr Støre fordømte onsdag angrepene på det amerikanske konsulatet. «Norge fordømmer angrepet på det amerikanske konsulatet i Bengazi og drap på diplomater og sivile. Ingenting rettferdiggjør en slik vold», skriver han på sin Twitter-konto. I en pressemelding utdyper han: «Vi vil ta angrepet opp med libyske myndigheter. Vertslandet har etter folkeretten det hele og fulle ansvaret for sikkerheten til utenriksstasjoner og deres personell.»

Filmen som har utløst raseriet, skal være produsert av den israelsk-amerikanske forretningsmannen Sam Bacile, som til Wall Street Journal sier at «Islam er kreft.» Bacile legger til at rundt 100 jødiske givere har finansiert filmen, som har tittelen «Innocence of Muslim», og som maler frem en konflikt mellom kristne og muslimer. Filmen har blitt markedsført flittig av den omstridte Florida-pastoren Terry Jones, som i fjor utløste rasende protester verden over ved å brenne Koranen. Jones viste tirsdag utdrag av den omstridte Muhammed-filmen i sin kirke i Gainesville i Florida, og det skal være nyheten om dette som utløste protester.

Mannen bak den islamkritiske filmen skal ha gått under jorden etter siste dagers kraftige opptøyer. I flere artikler hevdes mannen å være en israelsk jøde og forretningmann ved navn Sam Bacilie. Men navnet er ukjent i offentlige registre, og nå spør mange seg om personen i det hele tatt eksisterer. Søk i både føderale og statlige register gir ingen treff på personen Sam Bacile. I tidligere intervjuer har Bacile gitt motstridende opplysninger om seg selv. Til AP hevdet Sam Bacile at han var 56 år gammel. Til Wall Street Journal har han sagt å være 52, mens profilen hans på YouTube sier at mannen er 75 år.

Det opplyses fra Los Angeles at filmen muligens er laget av en koptisk kristen i California, Nakoula Basseley Nakoula (55), og ikke av en israelsk jøde som det først ble sagt. Han er en dømt narkotikaprodusent. Han har opptrådt under falsk navn, Sam Basile, og sier at filmen var finansiert av hans kones familie i Egypt. Den ble tatt opp i løpet av bare 12 dager og sies å ha kostet fem millioner dollar.

USA har begynt å forstå hva en økende voldsspirall i Sørvest Asia og et angrep på Iran vil bety og har fått kalde føtter, mens Israel ikke er i tvil om hva de vil. Et angrep snarest mulig. Spørsmålet er om denne filmen ikke er laget for nettopp å oppskalere konflikten og gjøre et slik angrep mer sannsynlig.

Don’t Iraq Iran, sies det. Men Iran blir langt fra et nytt Irak. Irak var offerlammet. Angriper man Iran vil sterke emosjoner bli satt i sving, og hvem vet hva som vil skje. Iran blir støttet av blant annet NAM og Brik-alliansen, samt de asiatiske forsvarsalliansene. Et angrep på Iran vil derfor være et angrep på noe langt mer enn Iran. Det blir Vesten mot resten. I USA forstår man dette og har fått kalde føtter, mens Irael barer turer frem. En oppfyllelse av profetien?

Iran har både olje og gass, og landet har oljebørs uten dollar, for å nevne noe. Iran samarbeider med bevegelser i Gaza, Libanon, Syria og Irak. Sauderne/Israel/USA osv. kaller dette området nå for shia-halvmånen, og området tilsvarer den fruktbare halvmåne hvor jordbruket og vår egen sivilisasjon har sitt opphavssted.

Israel har ikke alene nubbesjans mot Iran. Som sagt så har Iran mektige venner, som de nå selger olje til og blir betalt med andre ting enn dollar. Dette på tross for at USA går til aksjon mot de landene som fortsetter å handle med Iran. Dollaren spiller en enorm rolle dollaren som internasjonalt byttemiddel. Det er dette som har gjort at USA har kunne fortsette som de gjør. Iran fører nå en gjengjeldelseskrig mot Iran, og er det eneste landet i verden som tørr å stå imot både USA og Israel.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: