Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Seminar om ny økonomi: Occupy World Street!

Posted by Fredsvenn den september 16, 2012

Grønn Hverdag og Dialogforum for ny økonomi arrangerer åpent seminar på Litteraturhuset i Oslo 18. september kl. 9.00 – 16.00 om behovet for en ny økonomi, en økonomi som er økologisk bærekraftig, sosialt rettferdig og reelt demokratisk. Man stiller spørsmål om hvordan vi kan skape en økonomi som gir arbeid og velferd for alle uten å overskride jordas økologiske tålegrenser.

Systemanalytiker, aktivist og tidligere valutamekler Ross Jackson, som har vakt oppmerksomhet med boken Occupy World Street. A Global Roadmap for Radical Economic and Political Reform, er hovedinnleder på seminaret. Gjennom innledninger, dialog og temagrupper vil seminaret belyse mekanismene som preger dagens økonomiske system og konsekvensene det har for mennesker og natur. Det positive alternativet om hvordan vi kan skape en annen økonomi med trivsel for mennesker og natur vil stå sentralt på seminaret.

Et viktig tema vil være Ross Jacksons forslag om at små stater som Norge går foran og etablerer globale Gaia-institusjoner. Gjennom demokratisk styring av kapitalen vil slike institusjoner muliggjøre globalt samarbeid for økologisk bærekraft og sosial rettferdighet, suverene nasjonalstater og levende lokalsamfunn.

Camilla Skjerve-Nielssen og Ove Jacobsen er vil også være blant foredragsholderne på seminaret.

Seminar om ny økonomi: Occupy World Street! – Program

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: