Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Nye opprør i gang – denne gang i Portugal

Posted by Fredsvenn den september 27, 2012

Den ikke-valgte EU-toppen fortsetter å tvinge gjennom sin såkalte krisepolitikk overfor land etter land i Europa. Hvis de ikke klarer å tvinge nasjonale parlamenter til å rasere velferden, lønningene, pensjonene og offentlig sektor generelt, oppnevner de bare noen lakeier til å gjøre det for seg.

Ødeleggelsen av europeisk demokrati er inne i siste fase, noe det er god dekning for å hevde når den konservative tsjekkiske politikeren Václav Klaus sier at «den endelige ødeleggelsen av det europeiske demokratiet er inne i siste fase». Overgangen fra parlamentarisk demokrati til ikke-valgt elitestyre og den økonomiske sjokkbehandlingen er to sider av samme sak.

Flere har spurt seg om hvor lenge folk i Hellas, Spania og Portugal vil finne seg i å bli behandlet på denne måten. Og nå mener mange at nok er nok! I alle disse tre landa har det vært kjempestore streiker og demonstrasjoner, og den politiske mistilliten til eliten er større enn på svært lenge.

Den 25. september ble spanske gater fylt til langt over randen i massedemonstrasjoner mot nedskjæringspolitikken. Politiet gikk brutalt til angrep på fredelige demonstranter. Det ble skutt med gummikuler mot demonstrantene og politiet slo løs på personer som ikke hadde gjort noe som helst annet enn å protestere.

Den 15. september demonstrerte hundretusener i førti portugisiske byer. Demonstrasjonen var like store som, eller kanskje enda større enn demonstrasjonene i 1974 som betydde slutten på diktaturet. Nå mobiliseres det igjen til demonstrasjoner den 29. september. Mobiliseringsplakaten viser klart hva arrangørene mener om nedskjæringspolitikken.

Onsdag 26. september gikk greske fagforeninger til generalstreik mot krisepolitikken. Det er helt åpenbart at Hellas ikke vil klare å betale det den såkalte troikaen krever. Troikaen vil derfor tvinge Hellas i kne og tvinge landet til å betale. Det kan eventuelt bare gjøres gjennom en økonomisk ødeleggelse av Hellas.

Sammenbrudd eller Kommunisme 5.0

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: