Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Blå oktober 2012 – 11.-16. oktober

Posted by Fredsvenn den oktober 3, 2012

Fra åpningen av Blå oktober 2010 foran Stortinget. Foto: Ingvild Wollestad

En av syv mennesker i verden, hele 884 millioner, mangler tilgang til rent drikkevann. Tusenvis av barn dør hver dag av vannrelaterte sykdommer. Blå oktober er en årlig internasjonal kampanje for retten til vann og sanitær. Blå oktober mener at vann er et globalt fellesgode som må fordeles og forvaltes for både dagens og framtidens generasjoner.

Blå oktober vil at norske myndigheter fremmer retten til vann og sanitær, og sørger for oppfølging både nasjonalt og internasjonalt – for å sikre alles tilgang til rent drikkevann og tilfredsstillende sanitære forhold. Alternative vann- og sanitærløsninger er hovedtema når Blå Oktober går av stabelen. I år blir det særlig fokus på alternative løsninger, som kan bidra til å bedre tilgang til vann og sanitær tjenester i utviklingsland. Både politiske virkemidler og konkrete lokale løsninger vil bli belyst.

Blå Oktober kampanjen har utviklet seg til en bred internasjonal bevegelse. Den har vært i aktivitet på de fem kontinenter i over 40 land siden 2004. Kampanjen startet i Uruguay for å feire at landet innlemmet vann som menneskerettighet i grunnloven i 2004. Nå jobbes det hardt for å innlemme retten til vann i flere lands grunnlover, deriblant i Bolivia, Ecuador og Colombia. Og flere land følger forhåpentligvis etter.

Det blir filmvisninger og diskusjoner i samarbeid med Film fra Sør og Oslo Dokumentarkino. Nytt av året er en egen temadag på DoGA, hvor du kan du få med deg flere spennende løsninger på verdens vann- og sanitærutfordringer i løpet av noen timer. I tillegg til hovedtemaet vil vi også ta en kritisk titt på norsk bistand til vannkraft, i land som bryter menneskerettighetene.

Blå Oktober vil at vann skal være tilgjengelig for alle. Vi feirer denne historiske begivenheten ved å utfordre privat og offentlig kontroll over vann, gjennom global aksjon – Bli med og vis deres støtte til at alle mennesker skal ha rett til vann! Åpningsstuntet foran Stortinget kommer til å handle om hvordan dårlige sanitærforhold fører til forurenset drikkevann. Dette vil bli illustrert på en kreativ måte. Møt opp og bli med på stunt!

Vannbevegelsen arbeider for å bevare vannressursene i Norge som fellesgode. Vi går inn for at vannforsyningen skal organiseres som abonnenteide samvirker. Enkeltpersoner, vannverk og organisasjoner som støtter vårt formål kan være medlemmer.

Blå oktober samarbeider med Oslo dokumentarkino og Film fra Sør. Kampanjen får finansiell støtte fra Norad.

Blå oktober 2012

Facebook.com/blaoktober

Blue October Campaign

Vannbevegelsen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: