Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Firenze 10+10: Klar for å samle krefter for å forme et annet Europa!

Posted by Fredsvenn den oktober 4, 2012

Det internasjonale forberedelsesmøtet for å lage programmet til konferansen Firenze 10+10 fant sted i Milano den 14.-16. september med over 150 representanter fra europeiske bevegelser, fagforeninger, nettverk og kampanjer til stede.

Under møtet i Milano valgte man å sette fokus på det store antall initiativer, kampanjer og aksjoner som for tiden finner sted i Europa i kampen mot de dramatiske følgene av finanskrisen, slik som knusingen av arbeidernes rettigheter og de stadig forverrede levevilkårene folk blir tvunget til å leve under. Man tok avstand fra EUs innstramningspolitikk, EUs grunnlov og angrepet på den europeiske samfunnsmodellen.

Etter heftig debatt kom man frem til en struktur, et format og en metodologi for Firenze 10+10, som ikke kun er 10-års jubileet for European Social Forum (ESF) eller et hvilket som helst annet event i november 2012, men en kollektiv prosess hvor alle nye og gamle krefter er velkomne til å bygge og forme det nye Europa. Dette vil si de som var med under etableringen av ESF i 2002, men samtidig alle grupperinger og individer som har kommet til på nasjonalt og internasjonalt plan over de siste 10 årene.

Hovedformålet med Firenze 10+10 vil være å forsøke å samle alle disse ulike initiativene via en konvergerende og kontinuerlig prosess, noe dagens krise gjør til en nødvendighet. En internasjonal, samlet og forsterket bevegelse må nå gå fra å være på tankestadiet til å bli en levende realitet.

Diverse arbeidsgrupper har gradvis tilsluttet seg gruppen som har koordinert arbeidet med konferansen. Et arbeid som begynte i oktober 2011 og som nå har kommet frem til selve organiseringen av konferansen. Hvis du er interessert i å delta i organiseringen av Firenze 10 +10, både som individ og som gruppe / organisasjon/nettverk el., så skriv til organiseringskomiteen for Firenze 10 +10: info@firenze1010.eu

Ønsker du å delta i utformingen av Firenze 10 +10 kan du kontakte: info@firenze1010.eu Du kan da delta i en av de følgende 5 arbeidsgruppene: Logistikk, deltagelse og velkomstkomite, program og innhold, kommunikasjon eller gruppen som arbeider for å samle inn midler slik at konferansen kan bli realisert. Disse ulike arbeidsgruppene vil arbeide selvstendig frem til konferansen via epostlister og websiden.

I tillegg vil det være en sjette gruppe, som vil være en tverrgående gruppe som er åpen for alle som vil forsøke å fasilitere utformingen av både et forslag for en felles aksjon på kort sikt og et forslag for en felles langsiktig strategi. Denne vil bli presentert på slutten av Firenze 10+10.

Under selve konferansen vil det være 5 pilarer eller hovedtemaer: Demokrati & post-demokrati, offentlige tjenester, arbeiderrettigheter, finans/gjeld/innstramning, fred/krig, samt den pågående kampen i Midtøsten. Genderdimensjonen vil være et tverrgående tema i alle gruppene.

Alle europeiske nettverk, kampanjer og fagforeninger er invitert til å delta på Firenze 10+10, samt å benytte seg av denne konferansen til å dele ideer og forslag med andre og å utforme og skape sin egen aktivitet. Registrering for deltagelse vil være åpen fra den 20. september til den 15. oktober 2012.

 Firenze 1010

Firenze 10+10: joining forces for another Europe

World Social Forum

Globaliseringskonferansen / Norges sosiale forum

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: