Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Bård Vegar Solhjell – Kom på banen og ta ansvar!

Posted by Fredsvenn den oktober 20, 2012

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell mottok invitasjon fra Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen den 24. juli, og man har nå sendt et nytt brev til ham med kopi til pressen: Vårt brev til miljøvernminister Solhjell

Mens Folkeaksjonen venter på at vår begjæring skal behandles i Miljøverndepartementet , og at statsråden svarer på vår invitasjon om befaring, settes det inn store politistyrker mot fredelige demonstranter etter at irreversibelt arbeid er startet opp i Oslos siste sentrumsnære skog og i Oslos eldste kulturmiljø, Ekebergskogen.

I vår begjæring om omgjøring av vedtak sendt Miljøverndepartementet 24. juli 2012 (vedlegg) og i gjentatte purringer, samt i brev av sist uke, 10. oktober (vedlegg) minner vi om viktigheten av at befaring med miljøvernministeren og departementets saksbehandlere finner sted før avgjørelse faller i saken. Vi får ingen tilbakemelding på vår invitasjon til befaring, eller henstilling om et møte, selv etter purringer. Vår begjæring og våre brev inneholder tung dokumentasjon på irregulariteter i saken.

Det er totalt uakseptabelt at store politistyrker settes inn mot fredelige demonstranter mens vår begjæring om omgjøring av vedtak – som kan snu hele saken – ligger til behandling i departementet. Vår begjæring er verdiløs dersom det ikke blir truffet tiltak som kan stoppe Ringnes-stiftelsen i irreversibelt arbeid i skogen før begjæringen er ferdigbehandlet. En skog kan ikke bygges opp igjen. Det kan heller ikke Oslos eldste kulturmiljø som rommer kulturminner med en tidsdypde på 10400 år.

Vi minner om at ansvaret for utviklingen i denne saken nå hviler på miljøvernministeren som vi nå, nok en gang, ber om å komme på befaring i skogen, før denne saken utvikler seg i en, for alle, uønsket retning.

Mens vi venter på svar, er det altså i dag satt i verk storstilt politiaksjon mot fredelige demonstranter som ikke krever annet enn en demokratisk saksbehandlingsprosess:

Nordstrands Blad: Demonstrantene stakk fra politiet i Ekebergskogen

Dagbladet: Store politistyrker stoppet Ekebergskog-aksjonister

Etter det meningsløse politioppbudet i skogen tidligere i uken har vi ett krav: at Miljøvernministeren nå kommer på banen og tar ansvar!

Skogen trenger at du/dere er der og passer på, og rapporterer. Kom når du kan mellom 7 og 15. Kontakttelefoner er 92649916, 98031476 og 90673478.

Vi ber om et raskt svar!

Med vennlig hilsen,

Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen,

Marianne Sunde
Leder
Atle Klungrehaug
Styremedlem
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: