Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Dronene kommer! – et globalt overblikk

Posted by Fredsvenn den oktober 26, 2012

Bruk av droner i Nord og Sør

Alexander Harang, informasjonssjefi Norges Fredslag, skriver vedrørende rapport «Dronene kommer!», som ble lansert tirsdag den 23. oktober:

«Dronene kommer!», som ble lansert tirsdag den 23. oktober.»Dette er en tematisk publikasjon om den raskt voksende droneindustrien. Vårt utgangspunkt er at det i dag er for lett å ty til voldsbruk, hvilke bidrar til dårlig konflikthåndtering. Når man skal stoppe, forhindre og forebygge krig, må vi også jobbe for å heve terskelen for voldsbruk. Dronene bidrar til det motsatte. Det er som kjent lettere å drepe med joystick enn med kniv. Dronene bidrar til en psykologisk avstand mellom overgriper og offer, som igjen gjør det enklere for droneoperatøren å bli drapsmann. Dette er en av mange grunner til at så mange uskyldige drepes i dagens dronekrig.

Et forferdelig framtidsscenario er krigføring uten menneskelige følelser, holdninger og tanker involvert – den totalt robotifiserte krigen, hvor vold utøves av maskiner mot mennesker. Dronerevolusjonen er et stort steg i den retningen. Dronene utfordrer derfor vår filosofi, humanitærretten og annen juss på viktige måter.»

Ny rapport lansert: Dronene kommer!

Dronene kommer! – et globalt overblikk

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: