Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Nye skrekkbilder i skjebneår for pelsdyrnæringen

Posted by Fredsvenn den oktober 27, 2012

 

Nok en gang er det avslørt grusomme lidelser for dyr i norske pelsfarmer. Etter ti års frist til forbedring har pelsdyrnæringen mislyktes i sitt siste forsøk på å redde skinnet.

– Pelsdyrnæringen har fått utallige sjanser til å bedre dyrevelferden, sier Odd Harald Eidsmo i Dyrebeskyttelsen Norge. – Likevel kan vi for fjerde gang siden 2008 avdekke omfattende og grov dyremishandling på norske pelsfarmer. Pelsdyrnæringen har sviktet totalt i sitt forsøk på å gjøre forholdene bedre for dyrene.

I dag avdekker Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet nye skrekkbilder fra norske pelsfarmer. I sommer og høst er 24 pelsfarmer fra Troms i nord til Agder i sør inspisert uanmeldt. Mange tusen bilder og flere timer med videodokumentasjon fra pelsfarmene viser at mink og rev lider på norske pelsfarmer hver eneste dag.

Inspeksjonene dokumenterer hvordan pelsdyrnæringens forsøk på å rydde opp har vært resultatløse: Skadde og lidende pelsdyr ble funnet på samtlige inspiserte pelsfarmer. Blant funnene er dyr med avbitte bein, haler og ører, smertefulle bittskader og tvangsadferd. På en farm i Hedmark lå en død, råtnende revemor mens ungene hennes levde videre i samme bur. I Telemark fant inspektørene seks mink med avspiste bakbein. I Trøndelag levde flere mink med store kjøttsår på hodet etter å ha blitt angrepet over lang tid av andre mink.

– I 2002 sto et samlet Storting bak kravet om at pelsdyrnæringen måtte oppnå vesentlige forbedringer for å unngå nedleggelse, sier Per Arne Tøllefsen, pressesekretær i Nettverk for dyrs frihet. Ti år senere lever dyrene under de samme uverdige forholdene. Vi forventer nå at regjeringen starter avviklingen av næringen.

Et regjeringsutvalg vurderer nå om næringen skal forbys i Norge.

FOR MER INFORMASJON VENNLIGST KONTAKT:

Odd Harald Eidsmo, rådgiver for Dyrebeskyttelsen Norge: 95 76 06 72
Per Arne Tøllefsen, pressesekretær i Nettverk for dyrs frihet: 91 77 64 31FOR HØYOPPLØSTE BILDER OG FILM TIL FRI BRUK:
Kreditering ved bruk av film eller foto: “Nettverk for dyrs frihet/Dyrebeskyttelsen Norge”.

Utvalg av videoklipp

Utvalgte bilder

Mer informasjon:

Dyrebeskyttelsen

Forby pels

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: