Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

14N – Europa gjør opprør – Generalstreik mot EUs kuttpolitikk på kontinentet – punktdemonstrasjoner i Oslo

Posted by Fredsvenn den november 12, 2012

Arbeidstakere tilknyttet den europeiske faglige samorganisasjonen ETUC og sosiale bevegelser i Europa markerer onsdag den 14. november motstand mot krisepolitikken fra troikaen som rammer vanlige folk. De går da sammen om det som kan bli den første virkelige europeiske generalstreiken mot den samfunnsødeleggende krisepolitikken i eurosonen. Det blir full generalstreik for millioner av arbeidstakere i seks av de mest utsatte landene.Politiske organisasjoner, fagforeninger, aktivistnettverk og enkeltpersoner vil da demonstrere for folkestyre og mot finansdiktatur.

Samme dag vil de tilsluttede organisasjonene og enkeltpersonene som ønsker å uttrykke solidaritet med befolkningen i kuttlandene i EU samles til politiske punktdemonstrasjoner i Oslo. Det blir solidaritetsmarkering utenfor Spanias ambassade kl. 16.00 og utenfor EUs delegasjon til Norge i Vika kl. 17.00. Ta med grytelokk eller kasseroller og møt opp enten utenfor Spanias ambassade i Halvdan Svartes Gate 13 på Frogner kl. 16.00 eller i Klingenberggata 7 i Vika kl. 17.00.

Attac inviterer til koordineringsmøte om #14N i Oslo på Attacs kontorer i Solidaritetshuset, Fredensborgvn. 6, mandag den 12. november kl. 19.00. Fra kl 17.00 møtes vi for å organisere det praktiske som banner og håndplakater. Kan du bidra? Si i fra til Thomas på nygreen(at)gmail.com. Vi håper på tilslutning fra deg og/eller din organisasjon til #14N i Oslo. Ta kontakt med oss på 22 98 93 05, e-post attac(at)attac.no.

Politisk grunnlag for #14N i Oslo:

Vi, de tilsluttede organisasjonene og enkeltpersonene, vil bruke #14N til å stille oss på lag med samfunnsborgerne i Sør-Europa og periferistatene i EU som er satt til å betale prisen for en finans- og gjeldskrise som ikke er deres ansvar.

Troikaen, bestående av EU, den europeiske sentralbanken, og IMF, lammer folkestyret og lar vanlige folk synke ned i fattigdom i forsøket på å redde finanssektoren og de internasjonale storbankene. Vi mener krisa i eurosonen og internasjonal økonomi grunnleggende sett bare kan løses ved gjennomgripende gjeldsslette og reorganisering av viktige bank- og finansinstitusjoner. Finanssektoren må underlegges demokratisk valgte institusjoner både nasjonalt og internasjonalt. Et utvidet folkestyre for å skape større sosial rettferdighet er eneste farbare vei bort fra et EU og Europa stadig mer preget av autoritær krisepolitikk, økonomisk og sosial oppløsning, og tendenser til høyreradikalisme og fascistisk voldsbruk.

Paroler ved markeringen utenfor EUs delegasjon til Norge:


• ¡Troika basta! Stopp avdemokratiseringen av Europa!
• Kuttpolitikken tar livet av Europa – massiv gjeldsslette til stater og folk nå!
• Hold finanseliten ansvarlig – full demokratisk kontroll med bank og finans
• Radikal omfordeling – La de rike betale!

Bruk av vold mot borgere

Den 14. november må fokus også rettes mot den brutale politivolden og stadig økende politiske undertrykkingen rettet mot sosiale bevegelser og fredelige protester i Spania, Hellas og andre land i Sør- og Øst-Europa. I en nylig utgitt rapport fra Amnesty International (Policing Demonstrations in the European Union, oktober 2012) dokumenteres det hvordan bruken av politivold med alvorlig skadepotensial har eksplodert i land som Hellas, Romania og Spania i 2011 og 2012.

I Hellas er det også påvist hvordan lokalt politi og nynazistisk mobb fra Gyllent Daggry i samarbeid står bak uprovosert vold mot innvandrere og antikutt-demonstranter. I Spania er det mindre enn 40 år siden det høyreautoritære Franco-regimet henrettet politiske regimemotstandere.

Når vanlige spanjoler kastes ut av sine hjem, og ut i fattigdom, stiller regjeringen opp med 170 milliarder kroner i redningspakke til en av Spanias største banker, Bankia. Og når folk tar til gatene i protest møter de massiv politisk undertrykking. Ensidig voldsbruk fra politi og statsmakt virker å være myndighetenes strategi for å skape redsel og lamme folks motstand mot krisepolitikken. Dette er en alarmerende og fullstendig uakseptabel politisk utvikling som myndighetene i kutt-landene, sammen med Troikaen og det udemokratiske EU-styret i Brussel må ta ansvaret for.

Paroler ved markeringen utenfor Spanias ambassade:


• ¡Troika basta! Bort med finansdiktaturet i Spania og eurosonen!
• Ingen retur til Francos fascisme – Den spanske regjeringen må få stanset den hensynsløse politivolden mot 15M og antikutt-demonstrantene
• Kuttpolitikken tar livet av Europa – massiv gjeldsslette til stater og folk i Spania og Europa nå
• Hold Bankia og finanselitene ansvarlige – Full demokratisk kontroll med bank og finans

Følg med på facebook for oppdateringer: #14N – Europa gjør opprør

Tilsluttede: Occupy, Attac Norge, Norges Sosiale Forum

European Trade Union Confederation (ETUC)

European Strike.org

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: