Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

“Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv”

Posted by Fredsvenn den november 20, 2012

“Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv”

Mens Bush administrasjonen hevdet at krigen i Irak ikke handlet om olje tilsluttet Greenspan, som forlot posten som sentralbanksjef i januar 2006, seg krigsmotstanderne som hevdet at Bush invaderte Irak for å sikre seg kontroll over landets rike oljeforekomster. Det hvite hus avviste at Iraks oljerikdom var en medvirkende årsak til invasjonen i 2003 på tross av at det tradisjonelt har ligget to læresetninger bak den amerikanske oljepolitikken:

1. ”Olje er alt for viktig til at den kan overlates til araberne”, sa utenriksminister Henry Kissinger da prisene steg fra 1,80 dollar fatet i 1970 til 12,45 dollar i 1974 under den første oljekrisen i 1973

2. ”Vi vil forbruke to prosent mer olje for hvert år samtidig med at den årlige produksjonen faller med tre prosent. Det fører til en mangel på 50 millioner fat om dagen i 2010”, sa visepresident Dick Cheney da han gikk av som styreleder for verdens største oljeentreprenørselskap Halliburton.

”Det er trist at det er politisk upassende å erkjenne det alle vet: Irak-krigen handler i stor grad om olje”, skrev Greenspan.

Er Irak et vellykket eksempel på frigjøring? Håper ikke det. Saddam er borte, men hva hjelper vel det når hele landet har blitt ødelagt av et vilt inferno som lik en tsunami har feid over landet og som ennå i lengre tid kommer til å befinne seg der i noen lukkede fort rundt om i landet. Kun en idiot er fornøyd med hva man har oppnådd i Irak -vell og merke hvis målet var å frigjøre og hjelpe det irakiske folk.

Hva gjør Norge i Afghanistan?

Den nye verdensorden er ikke noe konspirasjonsteoretikere maler frem eller noe som dagens maktelite er ved å konstruere og som skal skje en gang i fremtiden. Den nye verdensorden er her og nå. I følge Bush er man enten for eller i mot, noe som med et trylleslag gjorde et hvert tenkende individ med selvrespekt til en motstander av Bush regimet. Amerikansk utenrikspolitikk føler seg mer hjemme i kategorier som godt og ondt enn med det tradisjonelle europeiske diplomatiets vurdering av nasjonale interesser og det som er godt er det som USA for en hver tid forfekter.

Norge som fredsnasjon

Saken er den at vi nå lever i en ny verdensorden (NWO). En verdensorden som har blitt forsøkt utarbeidet i lengre tid. Den nye verdensorden er ikke noe konspirasjonsteoretikere maler frem eller noe som dagens maktelite er ved å konstruere og som skal skje en gang i fremtiden. Den nye verdensorden er her og nå.

Cheney innrømmer tortur

Det er et åpent spørsmål med hva som vil bli praksis når land som USA og Israel til stadig bryter den internasjonale rettsorden. Og hvordan vil vell menneskrettighetene bli opprettholdt når menneskrettighetsbrudd kun blir brukt som påskudd for invasjon, mens dem som virkelig begår overgrep slipper unna kun på grunn av de er allierte med de to overfornevnte statene. Brudd på internasjonal rettspraksis må, uansett hvem som står for dem, bli tatt seriøst.

Henlagt anmeldelse av Israel blir anket

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: