Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

National Coalition for Syrian Revolutionary and Opposition Forces

Posted by Fredsvenn den november 21, 2012

National Coalition for Syrian Revolutionary and Opposition Forces (NCSROF), også kjent som named the Syrian National Coalition (NSC), ble etablert 11/11 og blir ledet av Maz al-Khatib. Koalisjonen har et råd med 60 seter, hvor av 22 tilhører Syrian National Council (SNC), som har forbindelser til den paramilitær gruppen Free Syrian Army (FSA).

Hovedformålet til NCSROF er å skifte ut Bashar al-Assad regjeringen og «dets symboler og pillarer av støtte», «legge ned sikkerhetstjenestene», samle opg støtte FSA, nekte dialog og forhandling med al-Assad regjeringen og «holde ansvarlig de som står til ansvar for å drepe syriere, ødelegge Syria og før til syriske flyktninger. De lokale koordineringskomiteene i Syria (LCCSyria) har erklært at de deltar i NCSROF.

NCSROF er nå anerkjent av Frankrike, Storbritannia i tillegg til  Saudi Arabia, Qatar, UAE, Kuwait, Oman og Bahrein – alle mottakere av norsk krigsmateriell i nyere tid. Koalisjonens første ønske er også tilgang på tyngre krigsmateriell for å kunne eskalere krigen.

I dag stilte også Høyres ledere av Utenriks og forsvarskomitéen statsministeren spørsmål til statsministeren i Stortingets spørretime, hvor hun vektlegger at Norge var «for bakpå» når det gjaldt å støtte den libyske opposisjonen frem mot fjorårets krig, og ber derfor regjeringen innta en mer aggressiv holdning denne gangen.

Statsministeren brukte i denne anledning kreftene på å argumentere imot at regjeringen var bakpå, for så å legitimere dette ved at Gaddafi begikk grusomheter som altså aldri er blitt dokumentert. Dette synes for meg som et klart signal om hvor konflikten kommer til å ligge i nær fremtid.

National Coalition for Syrian Revolutionary and Opposition Forces

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: