Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

En liten julehistorie fra det hellige land

Posted by Fredsvenn den november 21, 2012


I kampen for en bedre verden!

I november/desember skjøt det som nå blir kalt for alter-globaliseringsbevegelsen til. Dette via et toppmøte i regi av WTO i Seattle, USA. På lik linje med Occupy Wall Street ble dette utgangspunktet for en global kamp mot stat og kapital, og for en bedre verden for alle. Både zapatistene og People Global Action var blitt startet, nå kom Indymedia, World Social Forum ol. Store demonstrasjoner mot elitens toppmøter og sannferdig informasjon kom ut til folket.

I 2001 fikk vi alle et sjokk. Om ikke 911 var sjokkerende nok så var USAs og den nylig innvalgte Bush administrasjonens reaksjoner det. USA ble via Patriot Act I og II en politistat, og deretter sa Bush i en tale til USAs folkevalgte forsamling den 20. september at «Vår «krig mot terror» begynner med al-Qaida, men den stanser ikke der. It will not end until every terrorist group of global reach has been found, stopped and defeated.» Deretter gikk man til krig mot Afghanistan.

Og som om ikke dette var nok, så begynte trommene å slå for en krig mot Irak. Desperate som vi var reiste vi til Irak for der å fungere som levende skjold for kanskje å kunne beskytte vannrenseanlegg, elektrisitetsverk oa. Men krigen, også kjent som Shock and Awe, fant ubønnhørlig sted, og det med katastrofale og grusomme metoder og resultater.

Irak ble fylt av destruktiv vold og hat. USA privatiserte hele landet, noe som fikk Naomi Klein til å skrive boka «Sjokkdoktrinen», og den største korrupsjonen i verdenshistorien fant sted. For fryktelig å nevne alt her.

Unner krigen hadde jeg vendt hjemover til Norge igjen, hvor jeg ble med på demonstrasjoner og markeringer mot krigen. Men i julen 2003/2004 dro Kenneth O’Keefe, den tidligere US Marine soldaten som hadde tatt initiativet til Human Shield Operation, og jeg tilbake til Sørvest Asia.

Vi skulle til Palestina, for der å komme i dialog med ulike palestinske grupper om muligheten for å skape landbaserte migrasjoner inn i Palestina, noe som ville ha ført at vi ville ha brudt de israelske og palestinske grensene, for deretter å dra tilbake til Irak igjen, hvor vi skulle følge opp situasjonen og foreta noen markeringer.

I Palestina markerte vi oss gjennom protestaksjoner, inkludert mot den såkalte aparthaid muren. Det var under en slik protest, den 24. desember, at jeg nær var nær ved å dø. Jeg ble skadet under en demonstrasjon, ble båret opp til en ambulanse vi hadde med oss og fikk oksygen pumpet inn i lungene.

Ambulansen kjørte direkte til Ramallah sentralsykehus, hvor presidentkandidat Bourgouthi tok hånd om meg. Det gikk bra og ikke lang tid var jeg hos Yasir Arafat og i komplekset han holdt til i. der var det kulturelle bidrag, diskusjon og god mat. Rett og slett en gledelig jul 🙂

Senere dro vi til Irak, og gjennomførte våre planlagte protestmarkeringer. Både Palestina og Irak, samt min families hjemland Armenia, har betydd mye for meg. Og det er med stor sorg og ergrelse jeg nå ser hva jeg ser. En region som trues på krig, slik som i Iran, hvor det foregår borgerkrig, med våpen fra saudierne, Israel og USA, og hvor det ikke aller minst foregår okkupasjon og nedslaktning av sivilbefolkning slik som i Palestina.

Hva vi må huske på er at alter-globaliseringsbevegelsen, som fikk et knekk om baugen i midten av 2000-tallet, etter den arabiske våren (Tunisia og Egypt), den søreuropeiske sommeren (Hellas og Spania), den amerikanske høsten (Occupy bevegelsen) og den globale protestvinteren, på nytt bærer frukt og er mer oppegående og aktiv enn noen sinne tidligere. De sosiale bevegelsene for rettferdighet, sannhet, fred, miljø osv. er sterke og vi gir oss ikke!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: