Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

«Ingen rasister i våre gater!» – Lørdag den 15. desember

Posted by Fredsvenn den desember 4, 2012

Til: Bydel Gamle Oslo

Vi ønsker ikke at Norwegian Defence League og Stop Islamisation of Europe Norge, skal få markere seg i Gamle Oslo. Bydel Gamle Oslo er en mangfoldig og flerkulturell bydel med beboere fra hele verden.

I Norge har disse organisasjonene ikke klart å markere seg, og det har stort sett vært flere journalister enn demonstranter tilstede på markeringene deres. Internasjonalt står de sterkere, og er kjent for å markere seg i flerkulturelle områder for å spre frykt og framprovosere bråk.

Til dette arrangementet har de norske avdelingene invitert støttespillere og innledere fra sine internasjonale organisasjoner. Vi ønsker ikke at disse organisasjonene skal få anledning til å spre frykt og framprovosere bråk i bydelen vår.

Klosterenga skulpturpark er et rekreasjonsområde som brukes aktivt av nærmiljøet og er et møtested for barnefamilier og andre med bakgrunn fra hele verden.

Det vil derfor ikke være naturlig å tillate disse organisasjonene å bruke dette stedet til å angripe de fellesskapsverdiene som Klosterenga Skulpturpark og Bydel Gamle Oslo står for til daglig.

Vi ber derfor Bydel Gamle Oslo om å ikke gi tillatelse/trekke tilbake tillatelsen til å avholde en markering ment for å spre frykt på lekeplassen til barna våre.

Underskriftskampanje: Nei til NDL/Sian i Gamle Oslo

First they came…

Audun Lysbakken: Feil nabolag

Facebook: Folkefest mot rasisme!

Norwegian Defence League (NDL) skal den 15. desember demonstrere i en innvandrerbydel på østkanten i Oslo. Nærmere bestemt i Klosterenga skulpturpark i Gamle Oslo. Klosterenga skulpturpark er et kunstnerisk utformet rekreasjonsområde som hyller det flerkulturelle samfunnet. Gamle Oslo er blant de mest innvandrertette bydelene i hovedstaden og har fem moskeer.»

Årsaken til at vi vil demonstrere der, er at vi ønsker å vekke opp, ikke bare nordmenn, men også såkalte moderate muslimer, for å vise ekstremismen i deres egen religion», sier NDLs styremedlem Kjetil Kjønli. Parolen for demonstrasjonen er «Stopp innvandringen og islamiseringen av Norge og Europa». NDL samarbeider med Stop Islamisation of Europe (SIOE) om arrangementet, og representanter fra både inn- og utland er på talerlisten.

Det blir også mobilisert til motdemonstrasjoner. Nye SOS Rasisme har varslet at den vil forsøke å stoppe NDL fra å demonstrere. Folkefest mot rasisme tar avstand fra et slikt forsøk, og svarer i stedet på NDL og SIOEs dommedagsprofetier om det flerkulturelle Norge gjennom å avholde en folkefest mot rasisme i hjertet av det flerkulturelle Oslo. «Vi vil gå i tog fra Jernbanetorget til Grønlands torg. Der blir det et par timers arrangement og servering av varm suppe. Etterpå fortsetter folkefesten inne på Grønland basar», sier Antirasistisk Senter-leder Kari Helene Partapuoli.

Man møtes på Jernbanetorget klokken 13.00 og går i samlet flokk til folkefesten som holdes på Grønlands torg og inne på Grønland Basar. Ute på torget blir det musikk og appeller. Inne på bazaren serverer TeaTime marokkansk myntete hele dagen. Med arrangementet ønsker man å vise frem de positive sidene ved mangfoldet i Oslo, og på denne måten ta avstand fra ekstremisme.

Tilslutninger så langt:

Ungdom mot rasisme
Antirasistisk Senter
LO i Oslo
Miljøpartiet de Grønne
Rødt
Rød Ungdom
Sosialistisk ungdom
Kristelig folkeparti Ungdom
Grønn Ungdom
Socialistisk UngdomsFront (Danmark)
Kirkens Bymisjon
Norsk Folkehjelp
Norsk folkehjelp Solidaritetsungdommen
Skeiv Ungdom
MIRA-Senteret
Blitz
Motmakt
Internasjonale sosialister
Palestinerleir
Palestinakomiteen i Norge
Oslo Transportarbeiderforening
Oslo/Akershus Handel og Kontor
Transportarbeiderklubben Bring Cargo Oslo
Landsutvalget (LU) Bring
Fagforbundet Ungdom
Kvinnefronten
Norges Sosiale Forum
Oslo Grafiske Fagforening, avd 850 Fellesforbundet
Palestinakomiteen i Oslo
Trondheim Mot Rasisme
Ungkommunistene i Norge
Norges Kommunistiske Parti
Norsk Nærings- og nytelsesmiddelforbund Oslo og Akershus
Kvinnegruppa Ottar.

Ta kontakt hvis organisasjonen din vil tilslutte seg arrangementet.

Ingen rasister i våre gater!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: