Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

USA med sine allierte klare til krig mot Syria

Posted by Fredsvenn den desember 9, 2012

En sjokkerende rapport av McClatchy Newspapers’ David Enders viser at de militante som nå befimnner seg i frontlinjene under opprøret i Syria – støttet av Obama administrasjonen og andre vestlige land – er Al-Qaeda terrorister som drepte amerikanske soldater i Irak og åpent har lovet kamp mot USA etter at de har veltet Bashar Al-Assad.

Og det er vel her skoen trykker. Man har i lengre tid visst hvilke ugjerninger al-Nusra har stått for, men valgt å se bort fra det ettersom Assad har vært målet. «Målet helliger alle midler» sier man jo. Nå, som al-Nusra har vist seg ikke å støtte opp om den USA støttede opposisjonsgruppen, National Coalition of Syrian Revolutionary and Opposition Forces, velger man å isolere den og ta fra den sin støtte. Samtidig velger man å erstatte den ut med egne soldater og utstyr.      

«The bigger the lie the more people will believe it. We all know who said that – but it still works.»

– Robert Fisk

Bashar al-Assad, Syria, and the truth about chemical weapons

«18 USC § 2441 – War crimes – (d) Common Article 3 Violations – (D) Murder.— The act of a person who intentionally kills, or conspires or attempts to kill, or kills whether intentionally or unintentionally in the course of committing any other offense under this subsection, one or more persons taking no active part in the hostilities, including those placed out of combat by sickness, wounds, detention, or any other cause.»

De kommersielle mediene rapporterer at Syria forbereder seg på å bruke sennepsgass mot opprørerne og befolkede områder. Dette samtidig som regjeringen i Syria nok en gang hevder at de ikke har noen planer om å bruke kjemiske våpen mot sitt eget folk og USA og deres allierte står klare for å angripe.

For tredje gangen på et tiår plasserer USA sine soldater på grensen til et land i Sørvest Asia. Planen om stasjonering av Patriot luftvernraketter og soldater på den tyrkiske grensa til Syria for å forsvare seg mot mulige angrep i regi av NATO har gått videre.

USS Eisenhower, et amerikansk hangarskip med 8 kampflyskvadroner og 8000 menn, har nå ankommet den syriske kysten, noe som indikerer at USA planlegger for en mulig bakkeinvasjon. USA sår nå klar for å lansere en slik aksjon «innen få dager…» «…Hvis USA bestemmer seg for å intervenere militært i Syria har de nå 10,000 soldater, 17 krigsskip, 70 kampfly, 10 destroyere og fregatter og en kryssere. Noen av skipene er også utstyrt med missilavskjærere for å skyte ned missiler fra Syria.

Den syriske regjeringen kaller dette «psykologisk krigføring», og har erklært at dette ikke vil stanse den fra å forsøke å stanse opprørerne som den ser på som terrorister. Dette ikke på grunn av flere av opprørerne er kjente terrorister som er kjøpt og betalt av USA med sine allierte.

Syria har uttalt at den frykten som «piskes opp» av vestlige politikere for at kjemiske våpen skal bli tatt i bruk i krigen i Syria, er et påskudd for å forberede en væpnet intervensjon. «Syria understreker for hundrede gang at om vi hadde hatt slike våpen, ville de ikke blitt brukt mot landets befolkning. Vi vil ikke begå selvmord», sa viseutenriksminister Faisal Maqdad.

En talsmann for Utenriksdepartementet i Washington bekrefter at man ser med økende bekymring på de militante islamistgruppene i Syria, blant dem Al-Nusra-fronten som USA ifølge tjenestemenn om få dager kommer til å sette på sin terrorliste.

«Selv om de utgjør en relativt liten del av opposisjonen mot Assad, vet vi at disse gruppene, al-Qaida og deres like, forsøker å utnytte den type klima som Assad har bidratt til det siste året», sier talsmannen Mark Toner.

Al-Nusra, som kjemper for en islamsk stat i Syria, var ukjente fram til opprøret mot Assad-regimet startet i mars i 2011, men har den siste tiden tatt på seg ansvaret for en rekke selvmordsbomber som har rystet Syria, blant annet i hovedstaden Damaskus og landets største by Aleppo. De blir i dag ansett for å være blant de største i opposisjonen. Rundt 9 % av alle opprørere er medlemmer av Nusra, som mottar det meste av sin støtte fra Saudi Arabia og har spilt en hovedrolle i kamper mot Assad regime.

Flere av de ytterliggående islamistene kommer fra land som Afghanistan og Libya, mens de fleste er fra naboland som Irak, Jordan og Libanon. I motsetning til syriske islamister, er de utenlandske jihadistene fiendtlig innstilt til andre opprørere, som drusere, kristne og kurdere, og de er også fiendtlige overfor pressefolk.

Mange av de syriske islamistene er derimot organisert i Det muslimske brorskap, som er kjent for å være mer moderate enn sine brødre i Egypt. Det muslimske brorskapet i Syria har blant annet ikke problem med å akseptere en sivil stat eller kvinnelige ledere.

Nusra har forbindelser til al-Qaedas bransje i Iran. Hvis al-Nusra blir betegnet som en terroristorganisasjon så vil alle al-Nusras amerikanske eiendeler bli fryst og amerikanske borgere få forbud mot å støtte dem. Sekulære opprørere har uttrykt frustrasjon mot at USA ikke støtter dem, mens al-Nusra mottar støtte fra Saudi Arabia.

“De sterkeste kreftene er dem som har penger», sier Abdullah Alsayed, tidligere leder av en opprørsgruppe. “Alle pengene kommer fra Saudi Arabia og Qatar og alle pengene går til salafister og islamister.”

Even though the West has ideological concerns with the inclusion of al-Nusra in the opposition, its designation as a terrorist group could weaken the rebel fight against the Syrian government.

Å betegne al-Nusra som terroristgruppe kan kompliseres hvis USA fortsetter med å gi våpen og utstyr til den resterende delen av opposisjonen ettersom dette kan komme i hendene på al-Nusra. Våpen fra Qatar til libyske opprørere har falt i hendene på islamske militante, noe som har styrket disse gruppene og latt dem bli en destabiliserende styrke.

USA må kanskje intervenere selv. USA har allerede advart den syriske regjeringen om at bruk av sennepsgass vil krysse den røde streken og har nå begynt å ruste opp i området rundt Syria. “Musklen er allereder til å strammet,” sa en amerikansk tjenestemann London Times vedrørende USAs forberedelser på å intervenere.

USA står nå med det valget å enten støtte jihadist gruppa al-Nusra og tillate den vel-utstyrte gruppa å fortsette sin kamp eller å betegne den som en terrorist gruppe. Statsdepartementet, som har samlet inn bevis mot grupoen i allerede flere måneder for å klassifisere den som en terrorist organisasjon, har allerede gjort sitt valg, men konsekvensene er ennå ukjente.

Man regner med at betegnelsen vil komme før Friends of Syria møtet, som vil være den 12. desember i Marokko. Et av målene er å isolere ekstremist grupper i Syria og gi mer makt til den nye politiske opposisjonsgruppen, National Coalition of Syrian Revolutionary and Opposition Forces. al-Nusra Front har uttrykt opposisjon til denne nye koalisjonen og enkeølte frykter at ikke gruppen vil akseptere dens autoritet hvis Assad blir slått.

Og det er vel her skoen trykker. Man har i lengre tid visst hvilke ugjerninger al-Nusra har stått for, men valgt å se bort fra det ettersom Assad var målet. «Målet helliger alle midler» sier man jo. Nå, som al-Nusra har vist seg ikke å støtte opp om den USA støttede opposisjonsgruppen, velger man å isolere den og ta fra den sin støtte. Samtidig velger man å erstatte den ut med egne soldater og utstyr.

Report: Over 10,000 US-NATO Troops Mass Ahead of Syria Invasion; Patriot Missiles Deployed in Turkey

US to declare leading Syrian opposition group foreign terrorist organization

US NATO-backed Terrorists in Syria Mass Murder Unarmed Men

US to Add Syrian Rebel Group to ‘Terrorist’ List

Syrian Rebels: “When We Finish With Assad, We Will Fight the U.S.”

Syria kaller utplassering av luftvernraketter «provoserende»

Obama kommer med kraftig advarsel til Syria

– NATO sier ja til å utstyre Tyrkia med Patriot-raketter

– Syriske opprørere drepte skolebarn

FN spår stor økning i flyktningstrømmen fra Syria

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: