Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Jeg har en drøm …

Posted by Fredsvenn den desember 10, 2012

Borgerlønn blir innført i dag. Dette ikke minst på grunn av at det er nøkkelen til et bedre samfunn for oss alle. Borgerlønn er en innføring av menneskerettighetene i praksis og er en måte å få bukt med dagens fattigdom. I tillegg kommer at det er en måte å bli kvitt sosial dumping.

I dag blir folk som har lederstillinger, hvor de kan realisere seg selv, betalt bra, mens folk med tunge, fysiske jobber blir betalt dårlig. Man må gi bedre lønn i disse yrkene, ellers velger folk heller å gå på borgerlønn. Vi må ha en langt bedre minstelønn, og så får de som tjener bra heller betale mer skatt.

Men det er ikke nok med at man blir lavt lønnet, at man sliter ut helsa si før man er 50 og at man i disse lavest lønnede yrkene blir møtt med lite sosial anerkjennelse, men det er også her man finner minst grad av selvrealisering. Dette er elementer det er viktig å gjøre noe med.

Enkelte sier at borgerlønn vil føre til at flere vil sitte i sofaen og ikke gjøre noe. Men hvem gidder egentlig å sitte i sofaen hele tiden? Arbeid bør gi noe mer enn penger. Arbeid bør handle om selvrealisering. Alt for mange gjør meningsløse arbeidsoppgaver. Trenger vi virkelig en kafe de luca på hvert et gatehjørne? La oss fri oss for disse. La oss leve mer og arbeide mindre. 20 timers arbeidsuke bør vær mer enn nok. Så får makta må heller være redde for at vi får mer fritid – eller de bør være rede for det.

Vi bør skape et samfunn basert på nestekjærlighet – samfunn hvor selvrealisering blir holdt høyt. Et samfunn folk er stolte av og som de vil arbeide for. Et samfunn folk støtter – ikke et som blir tvunget igjennom av en grådig elite som gir f… i alt med unntak av sin egen makt. For i det samfunnet vi har i dag så føler jeg at jeg må kjempe mot meg selv. Jeg føler at jeg må nedverdige meg til å arbeide for det destruktive maskineriet.

Og vi kan ikke drive å konkurere med hverandre om arbeidsplasser. Konkurranse er dårlig. Vi må ha arbeidsplasser som gir selvrealisering samtidig som det en gjør må være viktig for helheten. Man må ha en følelse av at man trengs. Vi trenger kort sagt et rettferdig samfunn basert på andre verdier enn penger.

Vil gi alle nordmenn 158.432 kroner

Borgerlønn – ikke naivt, men nødvendig

Seminaret «Borgerlønn – I et grønt perspektiv»

En borgerlønnreform kan frigjøre menneskenes iboende kreativitet, bidra til at det lønner seg å arbeide og begrense marginaliseringen av store grupper mennesker. På 1970 tallet var borgerlønn på den politiske agendaen. På den tiden var det tvil om den rådende vekstideologien, men debatten forsvant med nyliberalismens inntog. Nå er det igjen tvil om vekstideologien med økende klima, miljøproblemer og finanskriser.

Tiden er nå inne for å redefinere arbeid og verdiskapning, og sammen skape et bærekraftig samfunn!

Borgerlønn BIEN Norge holder foredraget og svarer på de spørsmålene du måtte ha.

Foredragsholdere vil bli Anja Askeland og Grete Antona Nilsen.

Arrangør: Stovner Folkeakademi.

Eventet holdes på Litteraturhuset i Oslo torsdag 13. desember klokka 20.00.

Facebook: Borgerlønn – I et grønt perspektiv

Nettside: Borgerlønn – BIEN Norge

Reklamer

Én kommentar to “Jeg har en drøm …”

  1. Aagot.no said

    Reblogged this on Aagot.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: