Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Møte med den engelske advokaten Polly Higgins på Litteraturhuset den 16. januar

Posted by Fredsvenn den januar 3, 2013

I 2010 foreslo den engelske advokaten Polly Higgins, som The Economist valgte som en av «Verdens Topp 10 visjonære tenkere» og som blir feiret som en grønn helt av The Guardian, for FN at økocid – den omfattende ødeleggelsen av økosystemer- skal deklareres som den femte forbrytelsen mot freden.

Den utryddelsen av plante- og dyrearter og hele økosystemer som skjer i stor skala i våre dager, har i følge henne like alvorlig karakter som massemord. I tillegg til de tragiske naturødeleggelsene er dette dermed i ferd med å undergrave også vår sivilisasjon og menneskehetens fremtid, om vi ikke straks velger å snu utviklingen.

Hennes visjon «Wish20»: «Tenk deg en verden der alle mennesker lever i fred med hverandre og naturen. En verden der trivsel for menneskene, dyr og planeten kommer først. En verden der en virkelig bærekraftig økonomi kan utvikle seg. Denne verden eksisterer og den internasjonale kriminalisering av økocid er en bro som vi bygger for å komme dit.»

Polly kommer nå til Norge for å snakke om hvorfor en internasjonal lovgiving om «ecocide» kan bli et viktig grep i klimakampen, og for ivareta biomangfold i tiden fremover. Møt henne i regi av Miljøpartiet De Grønne på Litteraturhuset den 16. januar kl. 18.00. Inngang: 50,-

Møt «Jordens advokat» Polly Higgins på Litteraturhuset den 16. januar

Wish20 End ecocide2020

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: