Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

“Den hvite løgn” – Straussianerne

Posted by Fredsvenn den februar 15, 2013

War Crimes and the Global War on Terrorism: US Arms Al Qaeda in Syria, Mass-Slaughters Civilians in Afghanistan

When Ethnic Cleansing Is Next to Godliness

As a matter of fact, the official slogan of Mossad is this quotation from the Bible:

«By way of deception, thou shalt do war.»

Inside Israel’s Mossad

Inside Israel’s super-secret intelligence agency

Inside Israel’s Secret Wars: Mossad’s Elite “Kidon Killers”

Mossad – The World’s Most Efficient Killing Machine

Cofessions of an Ex-Mossad Agent

Israel’s ‘Prisoner X’ was Australian Mossad agent, documentary claims

Den snevre krets av innflytelsesrike politiske aktører i USA er alle disipler av den politiske filosofen Leo Strauss, som står for det svarteste menneskesyn og de farligste maktbegreper den menneskelige tanke ennå har fostret. Han blir blant annet ansett for å være en intellektuell far av neokonservatismen i USA.

Strauss, som døde i 1973, ble født i Tyskland i 1899. Han mottok et Rockefeller Fellowship i 1932. Han var jøde, men forlot hans posisjon ved Academy of Jewish Research i Berlin for Paris og dro derfra til England og senere USA etter at Adolf Hitler hadde kommet til makten.

Med seg hadde Strauss med seg en kritikk av opplysningstiden og en skepsis overfor det moderne pluralistiske demokrati, samt en respekt for de klassiske greske idealer, som han tydeligvis så som fult utviklet i det romerske imperiet.

I USA virket han gjennom en karismatisk lærergjerning og et utrettelig forfatterskap, og elevene hans spredte seg etter hvert til alle amerikanske eliteuniversiteter. I Chicago dannet hans tanker og ideer en skole, en gruppering innenfor politisk teori.

I samarbeide med Joseph Cropsey, som etter å ha blitt straussianer begynte å fokusere på Platon og esoteriske filosofiske aspekter av teorier utviklet av Adam Smith og Karl Marx, ga han ut en stor grunnbok kalt History of Political Philosophy, et verk som overtok den toneangivende plass på de amerikanske studerendes pulter etter George Sabines grunnbok A History of Political Theory.

Kritikere hevder at Strauss er elitistisk, illiberalist og anti-demokratisk. Shadia Drury, i Leo Strauss and the American Right (1999), hevder for eksempel at Strauss fremmet imperialisme, militarisme, neokonservatisme og kristen fundamentalisme. Hun hevder blant annet at Strauss lærer at “perpetual deception of the citizens by those in power is critical because they need to be led, and they need strong rulers to tell them what’s good for them.”

Nicholas Xenos hevder at Strauss var “an anti-democrat in a fundamental sense, a true reactionary.” As Xenos intemperately says, “Strauss was somebody who wanted to go back to a previous, pre-liberal, pre-bourgeois era of blood and guts, of imperial domination, of authoritarian rule, of pure fascism.”

Straussianerne blir betraktet som en sekt og har tatt Strauss’ forsvar for ”den skjulte sannhet” til seg. Dermed blir løgn og bedrag, eller deception, et legitimt politisk instrument.

Leo Strauss hadde tanker om de noble løgner. For at borgerne skal ha borgerbevissthet og være en blanding av herrer og soldatvepser, mente Strauss at filosofer ikke skal si direkte hva de tenker på. Det er for farlig. Filosofene bør i politikken utøve sin innflytelse indirekte ved å finne på noble løgner.

Med myten om masseødeleggelsesvåpen får de oss til å gå i krig, som vil si å drepe hundretusener av irakere, myten om det verdensomspennende terrornettverket får oss til å stå som offerlam, mens vi venter på å bli sikkerhetsklarert uten sko og belte.

Lederen av Pentagons nye sivile etterretningskontor heter Abram Shulsky. Han er en amerikansk regjeringsetterretningsanalytiker og tjenestegjør som Director of the Office of Special Plans og leder dets Iranian Directorate (ID), en Pentagon enhet dannet i 2006 for å behandle etterretning vedrørende Iran i kontekst av diplomatiske og militære konflikt mellom USA og Iran.

Shulsky tok sin doktorgrad ved Chicago i 1972, var student av Leo Strauss og er en førende akademisk ekspert i Strauss’ politiske filosofi. Det var han som trylte frem alle de såkalte bevisene på eksistensen av Saddam Husseins masseødeleggelsesvåpen og forbindelser til terrorgrupper, som overbeviste Tony Blair om riktigheten av et militært angrep.

ID har blitt sammenlignet med Office of Special Plans (OSP), som behandlet de kontroversielle etterretningsrapportene vedrørende Irak. ID har som formål sammen med Office of Iranian Affairs i Statsdepartementet å ødelegge for regjeringen i Tehran.

Leo Strauss

Straussians and Neoconservatives: The Intimate Relationship

Med løgn som våpen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: