Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Lanseringseminar: På den andre siden av finanskrisen – Norge som kreditor

Posted by Fredsvenn den februar 28, 2013

Spain Financial Crisis - Spanjoler protesterer mot den spanske regjeringen rett før jul, 2012. Spania, Hellas, Portugal og Italia er blant de kriserammede eurolandene. - Foto: Daniel Ochoa De Olza / Ap

Les vår kronikk om rapporten hos NRK Ytring: Norges janusansikt

Attac Norge lanserer sin nye rapport «På den andre siden av finanskrisen – Norge som kreditor» på Litteraturhuset den 7. mars kl. 17.30-19.30. Ingrid Hjertaker, utreder for Attac Norge, vil legge fram rapporten, med kommentarer fra Steinar Mediaas, økonomikommentator i NRK.

Rapporten tar for seg Norges rolle i krisa i Europa. I det offentlige ordskiftet her hjemme blir det gjerne hevdet at vi står på utsiden av krisa. I vår rapport viser vi til hvordan Norge var en stor investor i mange av de systembærende bankene før krisa, og hvordan vi fortsetter å tjene gode penger på krisepolitikken i Europa i dag.

Hensynet til vanlige folk er ikke tatt i krisehåndteringen fra regjeringer og Troikaens (EU, IMF og den europeiske sentralbanken) side. De finansielle interessene er satt først, og så langt er det kun bankene som er reddet. Innbyggerne ser at deres innflytelse over politikkutviklingen forvitrer. Lovlige og fredelige demonstrasjoner møtes med politivold og begrensninger i ytringsfriheten. Hvor lenge vil vanlige folk i de kriserammede landene finne seg i å måtte betale for en krise de ikke føler de har vært med å skape?

Som en stor kreditor i et kriserammet Europa og er vi med på å sette betingelser om innstrammingspolitikk og markedsretting som kriseløsning. Vi etterlyser samstemthet i de kriseløsninger som har vært innført her hjemme og vår politikk ute, og vi ønsker en debatt om hvordan vi kan endre vår utlåns- og investeringspolitikk slik at vi kan bli en solidarisk nabo.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: