Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Reclaim swastikaen!

Posted by Fredsvenn den mars 4, 2013

Myten er et tre å klatre opp i

Tor Åge Bringsværd: Myten er et tre å klatre opp i – del 1

Swastikaen, først kjent fra Kaukasus og Samarra kulturen i Irak, er et av våre eldste symboler. Ordet betyr balanse og harmoni, og mange symboler, slik som taoistenes Ying og Yang, kan sies å ha sin bakgrunn i denne. Det var de indoeuropeiske tokarerne som åpnet silkeveien og spredde kobber og taoismen til Kina. Swastikaen, eller solhjulet, blir mye brukt i både India og Armenia, som er den første kristne staten.

Det som er trist er at swastikaen nå blir illegalisert i Vesten og synonym med nazistene, noe som kan bringe stor forvirring. Hverken Armenia eller India har noe med nazistene å gjøre, og det har heller ikke alle de andre kulturene som benyttet seg av swastikaen under spredningen av vår sivilisasjon. Ønsker derfor at vi frigjør swastikaen og heller benytter oss av et annet symbol når det kommer til nazister og andre destruktive krefter.

Krig er destruktivt og ødeleggende. En krig mot noen er alltid en krig mot oss alle, mot fornuften. Ingen styrer våre valg selv om friheten eksisterer under visse kondisjonaliteter skrevet ned for lang tid i alt liv som eksisterer. En hver av oss er som en nøkkel til et helt univers. Og slik som det eksisterer lover i det ytre univers eksisterer det også lover i det spirituelle. Og det synes som om vi forstår like lite av dem begge. Vi handler derfor på en måte som skader både oss selv og verden vi lever i.

Vi må innenfor den begrensede friheten som vi har fått, vårt handlingsrom, ta et bevisst valg. Kjærlighetens, medmenneskets, vei. Kun den vil føre oss fremover til nye og uante muligheter. Dette på grunn av at kjærligheten åpner opp og gir gode vekstbetingelser for både oss selv og våre omgivelser.

Vi trenger ikke mer hat og markedsfundamentalisme. Det vi trenger er globalisering bygget på solidaritet, tolleranse, likeverd og respekt. Samhold gir styrke!

Gjennom gode handlinger øker vi vår karma, vårt spirituelle selv, eller en stigning av bevisstheten. Man får en mer hamonisk og balansert energiflyt og oppnår høyere kontakt med deg selv og din omverden til berikelse for begge.

Jeg gir ikke nassene den gleden av å beholde swastikaen. De har stjålet noe som ikke er deres. Nå tar vi tilbake det som har blitt fratatt oss. Transformasjonen er i gang og vil lede oss til et humant samfunn hvor ekte verdier som frihet, rettferdighet og fred blir holdt høyt i hevd og respektert. Vi må ende krigføring mot hverandre og naturen og bli modne – forlate de viltre ungdomsdagene og gå inn i voksen alder.

Nassene og den nye verdensorden bestående av egosentriske, løgnfeldige og kriminelle oligarker (selskapsledere) og politikere er over og en ny tid har kommet. De sosiale bevegelsene og den sosiale massemønstringen som nå skjer på globalt plan er en del av denne transformasjonen. Vi skal «reclaime» og «occupy» vår verden.

I følge statssekretær Elisabeth Walaas ved UD tar Norge avstand fra alle overgrep og brudd på menneskerettigheter, men nekter å kalle massakren for et folkemord. Dette på grunn av at de ser på dette som noe som skjedde for lang tid siden og anser ikke at det er hensiktsmessig i forhold til fred og forsoning å gå inn i det spørsmålet. Uttalelsen kommer i et merkelig lys når de sier at de beklager overgrep og drap på et generelt grunnlag.

Armenere og tyrkiske intelektuelle og radikale synes ikke det har gått for lang tid eller at det er historie. Det er noe vi må leve med. Det samme gjelder når det kommer til swastikaen. Det er på tide å gå inn i transformasjonen – og en del av dette er som sagt å ta tilbake det som er vårt. Og da tenker jeg ikke bare på armenernes, men på menneskehetens.

Skapelse har to sider – det å skape og det å destruere. Nazistene ødela mer enn de skapte. Men den Andre verdenskrig er mye mer kompleks enn det seierherrene skal ha det til. Men dette er et studie i seg selv. Det som er er essensielt er at swastikaen ble brukt på en måte som er den fremmed og at den ikke bør bli dømt for det.

Swastikaen er feminin i sitt vesen. Vi alle har maskuline og feminine trekk. Det har ingenting med Kjønn å gjøre, men mer med våre to hjernehalvdeler. anima og animus, ying og yang. Swastikaen, eller de 4 naturkreftene, søker balanse mellom disse to motpolene. Mellom det rasjonelle og det irrasjonelle, det skapende og det destruktive, delene og helheten, målet og prosessen, hard og myk kunnskap, software og hardware osv.

Patriarkiet, lederskapet, klassesystemet osv. knuste visse sider av vår identitet. Mens vi før levde i et samfunn med likhet, frihet og brorskap lever vi nå i et samfunn med urettferdighet, forskjeller og diskriminasjon – rasisme. Vi trenger nå mer femenin energi i vår sivilisasjon, inkludert prosesstenkning og økologi. Den må være basert på at helheten er en organisme. Vårt samfunn må gjenspeile verden vi lever i.

Armenia har blitt nevnt langt tilbake i historien, inkludert fra mesopotamiske og egyptiske kilder fra bronsealderen. Den tidligste kilden nevner Armânum sammen med Ibla (Ebla) som territorier erobret av Naram-Sin av Akkad 2250 f.vt.

Ebla (moderne Tell Mardikh, Syria) var en gammel by 55 km sørvest for Aleppo. Stedet er kjent for Ebla tavlene, et arkiv med rundt 20.000 kuneiform tavler funnet der datert fra rundt 2250 f.vt., skrevet på sumerisk skrift, men med et eblaittisk språk — et tidligere ukjent språk som nå er det tidligste kjente semittiske språket etter det nært beslektede akkadiske.

Aleppo var en veldig viktig by i denne perioden og var på denne tiden hovedstaden i et uavhengig kongedømme nært relatert til Ebla, kjent som som Armi for Ebla og Armani for akkaderne. Armi var Eblas alterego.

En annen benevnelse er fra farao Thutmose III av Egypt i 1446 f.vt., som nevner folket ermenen (armenere) og hvor det heter seg at «himmelen hviler på sine 4 pilarer i deres land».

Vi er alle på reise. Boka blir skrevet mens vi skrider fremover i tidens fylde. Måtte våre dager være rike på alt det vakre og positive!

Litt om vår bakgrunn

The cycle of life

Krig og kjærlighet

Ha en god vintersolverv!

2 – TEKST: ARIERNES HISTORIE

1 – NORGE MÅ ANERKJENNE FOLKEMORDET PÅ ARMENERNE NÅ!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: