Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Årsmøte og åpent møte i Ikkevold – Folkereisning mot krig

Posted by Fredsvenn den mars 19, 2013

Ikkevold

 

Hva skjer når politiske aktivister bruker humor for å få fram budskapet? Hvordan påvirker det oss selv og andre? Hvordan reagerer våre opponenter, media og politi når våre viktigste våpen er satire og ironi?

Dette er temaer som den skandinaviske fredsforskeren og fredsaktivisten Majken Jul Sørensen, som for tiden jobber med en doktorgrad om “Humor og politisk aktivisme” ved universitetet i Wollongong, Australia, skal presentere på det åpne møtet på Fredshuset i Møllergata 12, Oslo, øverste etage, den 6. april kl. 16.00-17.45. Hun vil her legge frem fem ulike strategier som aktivister fra ulike deler av verden har benyttet i sin kamp for fred og rettferdighet.

Bruk av humor i ikkevoldelige kampanjer endrer bildet på en drastisk måte. Det er uhyre vanskelig for bedrifter, institusjoner, regjerninger og andre makthavere å “slå” mot humor uten at det blir ansett som overreaksjoner. Klovner og karneval kan hjelpe til med å de-eskalere farlige situasjoner, men kan også være en måte til å underminere og latterliggjøre de som har makt.

Ikkevold.no

Ikkevold

Folkereisning mot krig!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: