Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

En lærdom fra historiens skattekammer

Posted by Fredsvenn den mars 19, 2013

Det guddommelige vil alltid bære et spørsmål om definisjon. Både mytologi, religion, filosofi og vitenskap er viktig. i Bahai sier man at det ikke bør være noen essensiell forskjell mellom disse. Alle mennesker oppfordres til selv å granske sannheten, og religion må være i overensstemmelse med vitenskap og fornuft. Selv mener jeg at kristendommen er min vei inn i Bahai. Kristendommen er en rekke skrifter, inkludert Bibelen, som har blitt skrevet ned i de siste 5000 årene (fra man begynte å skrive) til i dag. Kristendommen inkluderer både vitenskap, mytologi, religion og filosofi. Mye kommer fra sumererne.

Det handler om å forstå tekstene, som sier en hel del om vår bakgrunn og historie, og ikke om å ta skriftene ord for ord. Dette fordi historier, navn, tall osv. mange ganger ikke er det det gir seg ut til å være, men har med metaforer og hentydninger å gjøre. Selv tror jeg at vår sivilisasjon har sin bakgrunn i verdens første megalittiske bygninger, Gobekli tepe, i det østre Anatolia for 12000 år siden. Denne sivilisasjonen spredde verdensreligionene (både de hedenske og de abrahamske), som best kan sees på som lokale variasjoner, og vitenskapen.

Det er få ting som kan være værre en en krig mellom Vesten og Islam, rettere sagt Vesten mot syria, Iran osv. Vesten samarbeider med de mest konservative muslimske landene slik som Saudi Arabia, hvor de ultrakonservative maktinnehaverne kom til makta via hjelp fra britene, og terrorister, inkludert folk som går under navnet al Qaeda. Vesten har driti seg ut hver gang man har forsøkt å angripe Sørvest Asia, og vil komme til å gjøre det igjen. Krigen mot terrorisme er en løgn, og en unnskyldning til å angripe andre nasjoner. Hvor lenge skal vi la herskerne gjøre fatale feil som vil få enorme konsekvenser? Hvor lenge skal Vestens folk finne seg i det?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: