Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Årsmøte og åpent møte i Ikkevold – Folkereisning mot krig: Fredshuset lørdag kl. 16.00-20.00

Posted by Fredsvenn den april 4, 2013

Hva skjer når politiske aktivister bruker humor for å få fram budskapet? Hvordan påvirker det oss selv og andre? Hvordan reagerer våre opponenter, media og politi når våre viktigste våpen er satire og ironi?

Bruk av humor i ikkevoldelige kampanjer endrer bildet på en drastisk måte. Det er uhyre vanskelig for bedrifter, institusjoner, regjerninger og andre makthavere å “slå” mot humor uten at det blir ansett som overreaksjoner. Klovner og karneval kan hjelpe til med å de-eskalere farlige situasjoner, men kan også være en måte til å underminere og latterliggjøre de som har makt.

Den skandinaviske fredsforskeren og fredsaktivisten Majken Jul Sørensen, som for tiden jobber med en doktorgrad om “Humor og politisk aktivisme” ved universitetet i Wollongong, Australia, vil den 6. april kl. 16.00-17.45 legge frem fem ulike strategier som aktivister fra ulike deler av verden har benyttet i sin kamp for fred og rettferdighet. Deretter følger årsmøtet i Ikkevold, som vil vare frem til kl. 20.00. Arrangementet vil bli avholdt på Fredshuset i Møllergata 12, Oslo, øverste etage. Velkommen!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: