Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Markering 9. april: Et samlet storting for fortsatt diktatoreksport?

Posted by Fredsvenn den april 5, 2013

Tirsdag 9. april skal stortingsmeldingen om norsk eksport av krigsmateriell for 2011 opp til debatt i Stortinget. Vi  har i flere tiår jobbet for å begrense norsk våpeneksport, og vil bruke denne dagen til å markere at den norske eksporten av krigsmateriell til undertrykkende regimer og diktaturer må stanse.

 

Markering 9. april: Et samlet storting for fortsatt diktatoreksport?

(banner til markeringen av Herman Breda Enkerud, PRESS)

Norsk krigsmateriell eksporteres til undertrykkende regimer

I stortingsmeldingen som skal behandles 9. april, fremkommer det at over 50 land fikk motta norsk krigsmateriell i 2011. Blant disse landene finner vi autoritære regimer som Saudi-Arabia, Qatar, De Forente Arabiske Emirater, Kuwait og Oman. Ved å eksportere krigsmateriell til disse landene, er Norge med på å styrke disse statenes militære evne til fortsatt undertrykking av egen befolkning. Det er Stortingets ansvar å overse norsk eksportpraksis og regelverk, og 9. april kan våre folkevalgte si hva de mener om dette. Spørsmålet er om noen som helst vil heve sin røst mot diktatoreksporten under behandlingen.

Om stortinget under tirsdagens behandling godkjenner dagens eksportpraksis uten å ta opp diktatoreksporten, bevitner det at vi ikke lenger har noen fredspolitisk opposisjon på Stortinget

Bred markering mot norsk eksport av krigsmateriell til autoritære regimer

Fredslaget bidrar sammen med et titalls andre norske organisasjoner i en markering mot diktatoreksporten utenfor stortinget i morgen tidlig. Sammen med blant annet Amnesty, Kirkens Nødhjelp, PRESS, Changemaker, ForUM og Mellomkirkelig Råd for Den Norske Kirke, krever vi en stans i all eksport av norsk krigsmateriell til undertrykkende regimer.

Norsk krigsmaterielleksport til diktaturer stanses. Verken alliansepolitikk eller vår egen krigsprofitt må få veie tyngre enn hensynet til undertrykte menneskers frihet og liv.

På markeringen vil det bli appell, rosenedleggelse foran en vegg som symboliserer et torturkammer, samt et banner med bilde og tekst ”Ikke hjelp undertrykkerne! Stans eksport av krigsmateriell til undertrykkende regimer”. Markeringen vil ta omtrent 15 minutter, og starter 09:00 presis. Kom og bli med!

Kontakt:

Hannah Eline Ander, 45 40 23 06, hannah@fredslaget.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: