Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Et spørsmål om strålebehandling?

Posted by Fredsvenn den april 7, 2013

Hvorfor skal fred og framgang være et privilegium som er reservert for befolkningen i de landene som angriper og undertrykker andre land?

Den israelske stabsleder Moshe Ya’alon uttalte til Ha’aretz at det man nå gjorde var på Vestbredden og Gaza å utføre strålebehandling. Israel ser palestinere som kreftsvulster og mener at en hver palestiner er en potensiell selvmordsbomber og bør tas livet av før han gjør noen skade. Føre-var prinsippet. Kollektiv avstraffelse, som bryter med internasjonal lov, er for Israel, som har til formål å utrydde de såkalte skadedyrene, en helt logisk strategi. Men palestinerne er ikke en befolkning som blir kollektivt straffet for kriminelle handlinger noen få har utført, en hver palestiner er et mål i seg selv i sionistenes krig mot kreft.

Såkalte Midtøsten-ekspert og førsteamanuensis ved Senter for menneskerettigheter, Nils Butenschøn, mener Israel har planlagt den pågående aksjonen lenge. ”Av alle Israels kriger siden 1948, er denne den mest forberedte,” uttalte Gerald Steinberg, professor ved Bar-Ilan universitetet, som sier forberedelsene startet i mai 2000, etter at Israel hadde trukket seg tilbake og etter at det var blitt klart at det internasjonale samfunnet ikke kom til å stanse Hezbollah. For over 1 år siden begynte en Israelsk offiser å gi PowerPoint presentasjoner til ulike diplomater, journalister og tenketanker.

Israel hadde tilkalt reservestyrker og gjort seg klare flere dager før arresten av de to israelske soldatene, noe som vil bety at Israel må ha visst at noe slikt ville skje og om mulig fremprovoserte det. De ble arrestert i Libanon. Det var vell neppe tilfeldig at det ble arrestert israelske soldater samtidig i både Gaza og Libanon? Slik som angrepet på Verdens handelssenter den 11. september 2001 skulle markere begynnelsen på den såkalte krigen mot terrorisme var det dette som skulle være innledningsmanøveren til hele angrepet.

Over 1000 sivile har til nå blitt drept i Israels bomberegn over Libanon og Gaza. Over en million libanesere er på flukt. Minst 54 mennesker ble drept, mange av dem barn, da israelske krigsfly bombet en libanesisk landsby i Qana. Og episoden er langt fra å være noe unntak. Mer enn 33 sivile ble drept i Qaa i Bakaa-dalen.

På samme måte som da man løy om årsakene til å gå til krig mot Irak, er all snakk om at Hizbollah benytter seg av sivile skjold er tomme beskyldninger brukt for å legitimere drap av sivile. Vestlig media har i økende grad blitt et våpen i sionistiske krigsmakeres hender.

Episoden har ført til økt press mot Israel, ikke minst fra Frankrike og Russland. Det internasjonale røde kors er alarmert av det høye antallet sivile tapene og disrespekten for den internasjonale menneskerettighetsloven. Etter ekstensive granskninger har Human Rights Watch konkludert med at IDF er skyldig i krigsforbrytelser i flere tilfeller.

I Sør Afrika og andre afrikanske land foregår debatt om hvorvidt man skal kutte båndene til Israel og heller gå inn for sanksjon. Millioner av afrikanske arbeidere spør seg selv om hvor lenge de okkuperte arabiske territoriene kan utholde blokaden, utryddelse og vandalismen utført av Israel. De er klare til å stå side om side med sine brødre og søstere, som de mener lider mer enn det de selv gjorde under aparthaid. Venezuela, som har trosset USAs våpenboikott gjennom å kjøpe våpen av Russland, har nå trukket tilbake sine diplomater fra Israel. Begge landene har gode forhold til både Syria og Iran.

”Det kan bli aktuelt å etterforske dem som står bak angrepene på sivile i Libanon og Gaza for krigsforbrytelser,” uttalte FNs høykommisær for menneskerettigheter, Louise Arbour, mens nødhjelpskoordinator Jan Egeland uttalte ”Israel`s blokade er selvinnlysende gal. Det er et brudd på internasjonal lov, og et brudd på sund fornuft. Man er antatt å gjøre noe med den væpnede gruppen. Man er ikke antatt å skade barna til mennesker som ikke har noe med det å gjøre.”

Den israelske løyntnant-general Dan Halutz har uttalt at den eneste løsningen var for Israel å invadere Libanon og etnisk rense det opp til elven Litani inkludert Tyre. I følge Halutz trenger Israel vann hvis det skal overleve de neste 50 år. Borgerne i sør Libanon har blitt bedt om å forlate hjemene deres og flytte nord for elven, 40 kilometer fra den israelske grensen. Dette vil si at Israel fortsetter som det begynte, gjennom rasisme og etnisk utrenskning.

Helt fra den 11. september 2001, hvis ikke før, har sionistene og deres allierte arbeidet for oppstarten av en tredje verdenskrig. De ønsker å dominere verden, noe de i dag gjør gjennom å drive lobby i USA. Det er ingen diaspora eller lobbygruppe i USA som har den innflytelsen over USAs politikk som de to sionistiske, neokonservative lobbygruppene AIPAC og JINSA.

Det er dette den såkalte krigen mot terrorisme handler om, som på lik linje med krigen for demokrati, slik som blant annet i Afghanistan og Irak, handler om noe ganske annet enn det som blir uttalt høyt. Man ønsker blant annet å isolere Hamas og Hezbollah ved å plassere dem som terroristgrupper, noe som gjør at USA kan sanksjonere utenlandske finansinstitusjoner hvis de ikke blokkerer organisasjonenes kontoer, samt stanser all støtte til Palestina. I følge Noam Chomsky er det rett og slett ingen krig mot terrorisme, men innføringen av en ny verdensorden.

Alt hva som har funnet sted i regionen etter den 11. september, da Bush administrasjonen begynte å ta tak i det Clinton hadde manglet styrke til å gjøre, er deler i utformingen av et nytt Midtøsten kart, slik som det har blitt hevdet hele tiden. I følge Rice er eksplosjonene og massakrene av sivile å se på som fødselssmerter. Bush administrasjonen nekter konsekvent å arbeide for våpenhvile.

På samme måte som da de store trustene tvang mindre handelsfolk til å selge dem deres bedrifter i USA og i andre vestlige land på slutten av 1800-tallet, noe Jack London skriver om i sin bok Jernhelen, blir irakere nå tvunget til å selge jord til israelere. Det første som står på sionistenes liste er å endre spillereglene vedrørende Palestina og Libanon, deretter i Syria og Iran, for ikke å tale om alle de andre landene i regionen. Det handler rett og slett om det Israel alltid, både i det åpne og i det hemmelige, har arbeidet for: Et stor-Israel.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: