Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Info fra gamledager, for gøy og påminnelse

Posted by Fredsvenn den april 7, 2013

På Humla har vi opprettet forskjellige arbeidsgrupper som arbeider hver for seg. Dette fordi det på denne måten blir klarere for den enkelte hva som skal bli gjort. Alle arbeidsgruppene skal i prinsippet være åpne for alle som ønsker å delta i og på den måten være med på å forme Humla som helhet. Det blir holdt allmøte hvor alle som arbeider på Humla oppfordres til å delta hver mandag kl. 18.00, samt allmøte med fest hver første lørdag i måneden. De forskjellige arbeidsgrupper vil på disse møter fortelle hvordan den siste perioden har utartet seg og hva man tenker å foreta seg i neste periode. På denne måten vil alle kunne få en oversikt over hva som skjer. Finner man ut av at man trenger å starte en arbeidsgruppe til taes dette opp på det førstkommende allmøte. Noen arbeidsgrupper er varige, andre for en kortere periode. Dette alt ettersom hva den enkelte arbeidsgruppe har som arbeidsoppgave.

Om oss

Humla, som ble startet 24.juni 2002, er et kooprerativ hvor flere grupper og organisasjoner vil kunne tilknytte seg og gjennomføre ulike arrangementer. Humla er bygget på horisontale prinsipper og basere seg på ti punkter:

1) Humla skal ikke være et produkt av en sentralisert, byråkratisk prosess, men autonome gruppers behov for og ønske om å utvikle et nettverk.
2) Humla er basert ut fra tilgjengelighet og skal være åpent for dem som ønsker å delta i utviklingen av nettverket gjennom kreative og nyskapende arrangementer.
3) Humla er nonprofitt og uavhengig og baserer seg ikke på kommersialitet. Bevilgninger, støtter og gaver må derfor ikke være forbundet med kommersiell gjenytelse.
4) Humla baserer seg på åpent bytte av og fri tilgang til informasjon og tjenester og vil arbeide for fordeling av ressurser som kunnskap, ferdigheter og utstyr.
5) Humla anerkjenner viktigheten av å arbeide med sosial endring og er tilegnet utviklingen av ikke-hierarkiske og anti-autorative mellommenneskelige relasjoner; fra forhold mellom enkeltindivider til større gruppedynamikk.
6) Humla er organisert kollektivt, og er dedikert til prinsippet om konsensus- avgjørelser og til utviklingen av en direkte, deltagende, demokratisk prosess, som skal være transparent for medlemmene.
7) For å delta i avgjørelser vedrørende Humla må man som enkeltindivid delta i gruppens arbeid.
8) Som Humanister (medlemmer av Humla) er vi dedikert til å ta vare på hverandre både kollektivt og som individer.
9) Humla er dedikert til prinsippet om menneskelig likeverd, og skal ikke diskriminere. Dette inkluderer diskriminering på bakgrunn av etnisk opphav, rase, kjønn, alder, klasse og seksuell legning. Humla anerkjenner de store variasjonene innenfor nettverket, og er dedikert til å jobbe for mangfold.
10) Humla har som overordnet mål å bygge et mer fritt og rettferdig samfunn, samt å opprette samarbeid med lignede grupperinger/nettverk på både nasjonalt, regionalt og globalt nivå.

The Hausmanian

The Hausmanian er den interne avisen for Hausmania og vil informere alle på huset om hva som foregår. Alle som sitter med skrivekløe er her velkommen til å skrible noen ord.

Humla

Humla er en avis skrevet av mennesker på Humla og vil blant annet informere om det som skjer her, samt andre kritiske blikk på det samfunnet vi kjemper mot.

Visjon

Humla er et revolusjons- og kultursenter hvor mennesker møtes for å samarbeide om politiske og kulturelle temaer. Målet er på lengre sikt å bidra til en samfunnsforandring. For å gjøre dette ser man det som viktig å bygge opp nye strukturer slik at mennesker etter hvert kan bryte med de undertrykkende og hierarkiske strukturene som ellers eksisterer. Vi må knytte nettverk til lignende sentre og andre aktører som kjemper for et mer rettskaffent, frihetlig og solidarisk samfunn. Etter hvert som vi blir sterkere og kan utfordre det etablerte systemet vil vi gjennomføre revolusjonen som består i å frata makthaverne den makt de nå har for å kunne fordele denne til folket. Humla er gjennom dette stolt av å kunne tilhøre en opprørstradisjon som har eksistert i tusener av år, ja endog så lenge menneskeheten har eksistert.

-et essay-

I en lang og mørk tunnel ser man lyset langt, langt borte. Man aner hva det er, men ser ikke klart. Plutselig er det der, og man spør seg selv – Er det her det skjer? Verden er som full av humler og det er som om den fylles med summing og aktivitet. Er dette humlenes rike?

Å beskrive en humle er neimen ikke lett. Den er både kompleks og sammensatt. Dessuten finnes det alle mulige slags. Den ene er så forskjellig fra den andre at det knapt kan sies at det er noen likhetstegn i det hele tatt. Dette på grunn av at humla som oftest er litt av en særing, som ikke har noen leder eller bok å følge. Allikevel kan man poengtere noe, som for eksempel at humla ut fra definasjon er medlem i et samfunn og at den er med på å skape sine omgivelser over alt hvor den summer. På mange måter kan man si at en humle er som en side i den store historie, et blad på et tre og at humla lever i prosessen, fanget mellom liv og død, frihet og ufrihet.

Alle har muligheten til å skape seg om til en humle, man trenger hverken å søke eller finne for hemmeligheten ligger i hver og en av oss. Allikevel er det mange som hindres, fra andre eller av seg selv, i å utvikle denne mulighet. Dette på grunn av at denne tilstanden blir fryktet av alle firkantede mennesker som har blitt indoktrinert og hjernevasket av en elite som benytter seg av religion, psykologi, piller og dop, for ikke å si nyhetskanaler, skoler og universiteter og hatet av alle som begjærer makt, noe som selvfølgelig har fått alle humler til å mistenkeliggjøre alle som søker å oppnå en maktposisjon.

En humle er altid oppreist og stolt, for den handler ut fra kunnskap og egne erfaringer, selv om den som oftest også nærer kontakt med det kollektive. Samtidig er den ydmyk overfor naturens underverker, som foruten å være utenfor oss også befinner seg i hver og en av oss. En humle stiller seg altid underende over naturens storhet, samtidig som den er ved å sprenges av den energi og kjærlighet som gjennomstråler tilværelsens skjønnhet. Den har det med å sette spørsmålstegn, for den vil altid lære mer enn det den allerede kan.

En humle summer fra morgen til kveld, for ikke å snakke om natta. For mange humler er natta faktisk den beste tiden, hvor kun humler er våkne og hvor stillheten senker seg over jorden. Mange er det som til og med summer seg selv i søvn. Humla er ikke noe konkret, bundet fast til sted og tid. Summe kan man gjøre over alt, i alle dimensjoner, ikke kun på Humla. Derfor sier man ofte at humle er den mest tilpassningsdyktige, for ikke å snakke om levedyktige. Dette selv om den er en truet art på grunn av de sterke kreftene den står opp i mot.

Ofte følger humla kun sitt egen for godt seg befinnende, selv om den som oftest har edle motiver. Den følger aldri flokken, noe som gjør at livet blir mer risikabelt. Mange humler blir derfor deprimert, og ender med å summe før tiden er inne for den til å dø. Men der hvor det er stor risiko, er det som oftest også langt mer spennende enn der hvor veien allerede på forhånd har blitt risset, av andre.

For en humle er det en nedvergelse å arbeide som lønnsslave, la seg narre av elitenes spill om penger og makt og å la seg kue av dem som elsker makt. En humle ser på mistenksomhet på alle som begjærer makt. For en humle elsker friheten, hvor den kan summe i fred og ro med andre humler og bygge opp det nye samfunn. En humle er først og fremst revolusjonær. Ofte på den fredelige måten, men også som angrepshumle. En humle har gitt avkall på materielle goder, titler og privilegier, for ikke å snakke om den sivilisasjon som nå dominerer. En sivilisasjon som undertrykker dem.

Humla lar seg aldri stoppe og humla som ikke ser på noe som umulig, summer ofte for det utopiske. Den er så langt vekke fra det middelmådige som det den kan komme. Selv om en humle lett kan føle seg tynget av sine omstendigheter som ofte virker urettferdige og harde, vil den altid summe. For med en gang en humle har begynt å summe, kan ikke engang døden hindre den i å gjøre det den er best i – å summe. Dette på grunn av at humla ser seg selv som en del av alt levende på jord, og helt til vilt fremmede galakser. For humla er tidløs der den flakker omkring fra det nære til det fjerne. Det eneste som kan stanse en humle er kreativiteten

En humle forelsker seg i andre humler, og får mange humlevenner, for den trives med å summe i lag og viser altid solidaritet med andre humler. Den bygger opp nettverk med likesinnede humler, altid med flate strukturer, i samarbeid og konsensus. Over alt i verden har det blitt dannet nettverk som arbeider med alt mellom himmel og jord. For humla elsker å summe, den elsker aktivitet. Den ser det som viktig å realisere sine innerste drømmer og viker ikke unna for en sum, nesten uansett hvor trett den måtte være.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: