Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Krig, løgn og sannhet – Charles Duelfer i samtale med Asle Toje

Posted by Fredsvenn den april 12, 2013

Tirsdag 16. april kl. 1930, Amalie Skram, Litteraturhuset

Det er ti år siden USA gikk til krig mot Irak. Saddam Hussein ble beskyldt for å støtte Al Qaida, og for å holde et arsenal av masseødeleggelsesvåpen. Begge deler viste seg å være feil. Hva skjedde egentlig da beslutningen om invasjon ble tatt? I disse dager kan verden være på randen av en ny krig, i Korea. Kan vi stole mer på det vi leser og hører om Nord-Korea og deres påståtte våpenarsenal enn vi kunne i 2003? Hva er forholdet mellom etterretning og analyse når USA går til krig?

Charles Duelfer er en av verdens ledende eksperter på militær etterretning, masseødeleggelsesvåpen og strategisk analyse. I 2004 ledet han USAs program for å dokumentere forekomsten av masseødeleggelsesvåpen i Irak, som kom til motsatt konklusjon av hva Bush-administrasjonen hadde påstått før krigen. Duelfer har mer enn 25 år i den amerikanske etterretningstjenesten bak seg, i tillegg til spesialoppdrag for FNs sikkerhetsråd og erfaring fra bakken i Irak, gjennom Gulf-krigen. Han har møtt både Bush og Saddam Hussein ved en rekke anledninger, og sitter med førstehånds kjennskap til hva som egentlig skjedde den gangen for ti år siden.

På Litteraturhuset holder Duelfer først et foredrag om bakgrunnen for krigen i Irak, før han møter Asle Toje, forskningsdirektør ved Det Norske Nobelinstituttt, til samtale om dagens kriger og konflikter. Hva var grunnlaget for krigen i Libya, hva vil skje i Nord-Korea, og ikke minst, hva ligger til grunn når et land som Norge går til krig?

Arrangert i samarbeid med Utenriksdepartementets Refleks-prosjekt.

Arrangør og tekst: Litteraturhuset

For spørsmål om innhold, deltakere eller eventuelt billettsalg, ta kontakt direkte med arrangør

Gratis

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: