Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Anarko-kristendom

Posted by Fredsvenn den juni 23, 2013

...

https://i2.wp.com/upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/06/Metropolisposter.jpg

Metropolis (film)

Jesus var en frelser og kristendommen en frelsesreligion – det handler om å ta opp korset og vandre sammen med ham i hans kamp mot urett og svik mot mennesker og livet her på jorden! En kamp mot kapitalisme og grådighet!

”Ned med ejendomsretten! væk med pengene! Hug dem over, de djævelske lænker der binder menneskehedens fødder til de forbandede blylodder, saa den fri og stolt kan svæve ud i rummet og jublende forfølge sin store bestemmelses maal: at erobre universet, og indrette sig i det som en herre i sit eget hus. Hvad satan nøler I efter? hug dog lænkerne over og slip menneskeheden løs. Lad dette mangetusen-aarige vanvid endelig engang ha en ende!”, skrev Hans Jæger i Anarkiets Bibel som utkom på Gyldendal forlag i København i 1906.

Kristen-anarkisme vokser for tiden i Sør-Amerika. Kristne anarkister, som er pasifister og mot enhver bruk av vold i krig, mener at hverken regjeringen eller noen av de etablerte kirkene skal ha makt over befolkningen. Bergprekenen og Leo Tolstojs «The Kingdom of God Is Within You» er sentrale i kristne anarkistenes lære. Det er troen på at Gud er den eneste autoritet som kristne står til ansvar overfor.

Ifølge anarkistisk bibelanskuelse er det en klar overensstemmelse mellem anarkisme og Jesu lære, som flere steder er kritisk overfor kirken og status quo. Hverken regjeringen eller den etablerte kirken skal ha makt over befolkningen.»No gods, no masters» – En advarsel mot å opphøye regjering, staten, etablerte kriker og livssynssamfunn, EU og FN til guder som bare blindt følges.

Christian anarchism – Wikipedia, the free encyclopedia

Miljøpartiet de grønne (MDG) og Samfundspartiet (1933-1940)

Kristendom og Anarkisme

Ny forskning på mus med lav status

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: