Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Egypts folk reiser seg i et masseopprør

Posted by Fredsvenn den juni 23, 2013

Rebel

USA ble tatt på sengen når det kom til hva som skjedde i Tunisia og Egypt – den arabiske våren, selv om de tok kontrollen over hva som nå skjer i Syria. Det muslimske brorskapet, som før hadde blitt ansett som Vestens fiender, ble plutselig spiselig og mottakelig for vestlig støtte.

Nå reiser folk i Egypt seg i et masseopprør mot president Mursi og Brorskapets regime den 30. juni. Denne «Vredens dag» har blitt planlagt i flere måneder og er startskuddet for en ny revolusjon for å fullføre 25. januar-revolusjonens krav om brød, frihet og rettferdighet.

Rundt om i verden samler folk seg i solidaritet med Egypts kamp mot det autoritære regimet den 30. juni – dette for å uttrykke støtte for opprøret samtidig som det inlledes over hele Egypt. Ned med Brorskapets styre, støtt 25. januar revolusjonen og det kommende 30. juni opprøret!

Opprørskampanjen, som er en av manga grupper bak 30. juni protestene, er ved å samle inn 15 millioner underskrifter for presidentens avgang for dermed å kunne slå de 13 milloner stemmene som stemte på president Mursi da folket ble tvunget til å velge mellom han og råskinnet Shafiq fra Mubarak-diktaturets era.

Rebel intensifies efforts amid ‘crackdown’ from Brotherhood

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: