Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Ikkevoldelig motstand i Syria

Posted by Fredsvenn den oktober 22, 2013

Medlemmer av Syrian Revolutionary Youth avholder en markering i solidaritet med Banias,

etter at en større massaker hadde blitt begått der

Til tross for det økte nivået av vold og militariseringen i Syria fortsetter ikkevoldskreftene sitt iherdige arbeid for frihet og fred. Det er ennå mange som fortsetter sin sivile motstand, inkludert grupper som “Syria first – We are the Moral Alternative”, som hevder at moralen kommer før et politisk alternativ, som vil si at de mener målet ikke helliger midlet.

Kampanjen, som forsøker å inspirere til en revolusjon innad i revolusjonen, er en reaksjon på den daglige terroren utført av regimet, men også på manglen på moralske standarder som karakteriserer deler av opposisjonen. Man forsøker å høyne bevistheten rundt behovet for moralske standarder i den pågående kampen mot tyrani.

Kritikken mot opposisjonen addresserer både den politiske opposisjonen og visse grupper av Free Syrian Army (FSA), som har blitt beskyldt for å gjøre brudd på menneskerettighetene, for å minne dem om at revolusjonen skal være en revolusjon for det syriske folks verdighet. Det er også en sterk anti-sekterisk diskurs involvert i kampanjen, som insisterer på å beholde det samme mottoet syrierne sang i demonstrasjoner siden begynnelsen av opprøret i mars 2011: «One, one, one: The Syrian people are one.»

Kampanjen er en del av en bevegelse som ikke har stanset og som insister på at militarisering ikke kan skifte ut behovet for sivil motstand og sivile ulydighetstaktikker. Det er en beskjed til regimet om at den sivile motstanden fortsetter på tross for militariseringen av konflikten og på tross for regimets forsøk på å kvele borgernes stemmer.

“The Human Revolution for the Sake of Life”, som blir støttet av 72 ulike grupper og over 40 opprørsmedier, var en kvinne-initiert kampanje ledet av ungdom i perioden fra den 15.-18. mars 13 for å samle syriere rundt det som startet selve opprøret, samt dets opprinnelige verdier: verdighet, frihet, demokrati og sosial rettferdighet.

«Syrian Revolutionary Youth», et navn de har gitt seg selv, er en sosial bevegelse som har funnet sammen på tvers av politiske grupper og tradisjonell opposisjon med spesifikke ideologier og som skiller seg fra dem i den yngre generasjonen som har et annet syn på opprøret og den eldre generasjonen med sine ulike politiske ideologier.

Gruppen, bestående av en gruppe unge aktivister, menn og kvinner, som utgjør ansiktet til dagens syriske sivile ulydighetsmotstand, startet opp i 2012, da ulike ikkevoldelige motstandsgrupper, som hevdet at en faktor som manglet fra de revolusjonære gruppene som kjempet for frihet var en sosio-økonomisk faktor, som inkluderer fattige menneskers kamp mot det utbyttende regimet. Den 1. mai 2012 gikk man derfor sammen for på den måten å få sin stemme hørt.

Gruppen, som også samarbeider med andre ikkevoldelige revolusjonære grupper og som har deltatt i kampanjer som “Syria first – We are the Moral Alternative” og “The Human Revolution for the Sake of Life”, deltar i demonstrasjoner og andre former for protester. De er mest aktive i Homs og Damaskus, selv om gruppen også er til stede i andre provinser også.

Gruppen, som krever utrykksfrihet og det syriske regimets avgang, er bestemte på å fortsette sin ikkevoldelige sivile motstand i den økende militariserte konflikten som et svar på dem som hevder at hele revolusjonen har blitt militarisert og at det ikke lenger er noe rom for fredelig protest.

Gruppen, hvor kvinner er særlig fremtredende, noe som står i kontrast til narrativen om at militariseringen av den syriske kampen har forårsaket en nedgang i kvinnelig deltagelse, hevder at selv om den militære løsningen vil føre et stykke på vei, så vil den ikke fullføre alle revolusjonens krav, men at den fredelige kampen vil fortsette frem til resten av kravene har blitt innført. Målet er en sivil, demokratisk stat og sosial rettferdighet.

Gruppen har for å kunne beholde sin uavhengighet ikke mottatt finansiell støtte fra noen, noe som har begrenset deres aktiviteter ettersom de ikke har finansene som skal til. I tillegg kommer at mangelen på internett har forhindret deres aktiviteter å nå journalister, samt at de fleste medieplattformene krever at gruppen tilslutter seg deres ideologi, noe gruppen nekter å gjøre. Resultatet er at andre protester sfår mye mer mediedekning ettersom mediene velger å ignorere dem på grunn av deres politiske uavhengighet.

Human’s Revolution in the Sake of Life

Syrian youth believed in freedom, and took the world by force

We are the moral alternative: A revolution within the revolution

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: