Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Krigen i Syria må ta slutt

Posted by Fredsvenn den februar 18, 2014

‘Syria’s war must end’ a Stephen Hawking

Krigen i Syria må ta slutt – Hvis ikke vil det ikke ta lang tid før mennesket opphører å eksistere. «Det universelle prinsipp om rettferdighet har kanskje ikke sin rot i fysiske lover, men er likevel fundamental for vår eksistens», skriver Stephen Hawking, professor emeritus ved Universitetet i Cambridge, og forfatter av den bestselgende boka «A Brief History of Time».

Krigen i Syria representerer kanskje ikke slutten på menneskeheten, men hver eneste urett er en skade på fasaden som holder oss sammen. Det universelle prinsipp om rettferdighet har kanskje ikke sin rot i fysiske lover, men er likevel fundamental for vår eksistens. For uten dette prinsippet vil det ikke ta lang tid før mennesket opphører å eksistere.

Det er en forferdelig konflikt – terroristene vinner frem også i andre land, noe som sprer konflikten til stadig flere områder. Reaksjonene på Syria krigen er minimal, og det man gjør forlenger konflikten – det er en stedfortredelseskrig. Vesten, inkludert Israel og Tyrkia, samt Saudi Arabia og Qatar, har finansiert, trent og bevæpnet terrorister. De ønsker å slite ut kreftene i regionen, så i stedet for regimeendring har man valgt å slite ned de ulike landene i regionen, noe som på sikt kan føre til at hele regionen blir ustabil og at konflikten utvikler seg til også å gjelde andre land.

Syria konflikten, sammen med Irak krigen, angrepet på Libanon og Gaza … – gjør at livet ikke akkurat blir lettere. Konflikten ødelegger vår sivilisasjons røtter – og det liker jeg dårlig. Medienes og politikernes hang etter å manipulere oss er større nå enn noen sinne – ikke bare i Syria, men i sin helhet. Det vi må gjøre er å avsløre hykleriet og få frem sannheten, samt forsvare dem av oss som gjør det. Det vi trenger i denne regionen, som i andre regioner, er fred, rettferdighet og bærekraft mm.

Krigen i Syria må ta slutt

Hawking: Krigen i Syria må ta slutt

Syria’s war must end

Stephen Hawking: Syria’s war must end

Stephen Hawking: ‘Syria’s war must end’

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: