Nyheter for aktivister

Fremtiden avhenger av deg!

Hovedside

Hei

Velkommen til denne siden – for og av aktivister!

Mitt navn er Sjur CP. Jeg har gått 4 år på lærerhøyskole, grunnfag i sosialantropologi og Mastergrad i utvikling fra universitetet i Bristol. Jeg har arbeidet i Namibia, Mosambikk og Tanzania og vært aktivist en rekke år. Jeg deltar aktivt i ulike organisasjoner som har til formål å skape en mer rettferdig, fredelig og bærekraftig verden. Jeg har lest mye filosofi, psykologi, historie, samfunnsfag, kort sagt humaniora. Jeg er født og oppvokst i Norge, men har bakgrunn (min farfar) fra Armenia, Noas og den indoeuropeiske kulturs fødested, noe som sammen med den fryktelige krigen i Irak har ført til at jeg har fokusert på denne regionen i de siste årene.  Uansett er forbrødringen av alle folk rundt om på kloden mitt mål.  På denne bloggen akter jeg derfor å skrive, vise bilder og legge til filmer vedrørende den kapitalistiske verdens bakside, samt den kamp som foregår for å skape en bedre verden. På tross av at den har noe bias på Sørvest Asia, slik som Armenia, Palestina og Irak, så vil jeg forsøke å favne om hele verden i min analyse av dagens skjevheter.

Hovedside – med ulike lenker og undersider: Sjur CP

5 kommentar to “Hovedside”

 1. Shams said

  Hei Sjur,

  Jeg kom over disse artiklene og denne videoen på youtube som bekreftet den første artikkelen.
  Den første artikkelen har mye for seg selvom både forfatter og site ikke er helt til å stole på.

  Israeli-owned ICTS International responsible for airport security on 9/11/01 (WTC), 12/22/01 (shoe bomber), 12/25/09 (underwear bomber) and bus security on 7/7/05 (London bombings)

  http://wakeupfromyourslumber.com/blog/saifkatana/2010/january/02/israeli-airport-security-responsible-schiphol-amsterdam

  Kanskje har du allerede publisert og diskutert «underbuksebomberen» og da er ikke dette noe nytt.

 2. Harald Haukaa Fjørtoft said

  Kom over denne sida frå ei lenkje i brev frå Palestinakomiteen. Ser bra ut. Men kvar er spørsmålet om imperialismen (kapitalismen i vår tid), og serleg den norske imperialismen under vern av norske soldatar, i debatten. Går det an å få eit eige punkt om imperialismen med vekt på norske økonomiske og militære interesser i verda?

 3. Olga said

  Hei! Har kommet over bloggen din da jeg begynte å leite etter virkelige nyheter på google.. Klarer ikke mer å lese om reality serier og at boligprisene skal stige igjen, liksom hurra..
  Siden du poster videosnutt fra YouTube (Wikileaks)- og dessverre mange er slettet – har jeg en link her som funker, men det er ikke sikkert om den blir der lenge. Det er video tatt av US marinesoldater som skytter og dreper civile i Irak fra sin Apache-helikopter, også blant dem var en Reiters journalist og 2 barn ble skadd. Kaldblodige og kyniske, skytteglade og totalt hjernedøde menn som er på heisatur

  http://nnm.ru/blogs/ekoramburs/rasstrel_mirnyh_grazhdan_vmeste_s_zhurnalistom_video_s_pricela_vertoleta_irak/#cut

  Si ifra om du trenger oversettelse av artikkelen, men tror det går fint å bruke Google Translate og

 4. Jens said

  Hei Sjur,
  Zeitgeistbevegelsen begynner å få godt fotfeste i Norge, og vokser kraftig internasjonalt. Kunne det være en idé å ha linker til nettstedene?
  http://www.thevenusproject.com, http://www.thezeitgeistmovement.com, http://zeitgeistbevegelsen.no.

 5. Arnt Christian Teigen said

  Jeg lurer på hvordan vi kan arbeide med, møte det som for meg står som en massiv ‘Public Relations’-kampanje mot enhver nyansert informasjon om pågående verdensbegivenheter. For meg virker det som om manreduserer voldsomt gjennom å betegne all folkelig motstand og opprør som ‘mobb’ – og frustrerte ungdommer (jf. London). Folk jeg møter som er mindre politisk engasjerte, dvs. ikke søker uavhengige nyhetskilder, vet ingenting eller såre lite om de indignerte i Spania, Italia, Hellas, Israel; og at det nå mobiliseres til en global revolusjon mot det rådende økonomiske systemet, Bankenes makt; og spesielt tenker jeg på den nå pågående folkelige okkupasjonen av Wall Street i New York.

  Med mindre det er snakk om opprør mot regimer «vi» ikke liker identifisere oss med har det kommer det rett og slett ikke ut. Det er virkelig ute av proposjoner. Opprørene som pågår har større bredde og er mer massive enn protester som WTO demonstrasjonene i Seattle 1999, for eksempel. Det fanget tross alt verdenspressens oppmerksomhet. I Norge virker det som om det er særlig viktig nå, som nasjonen er samlet etter 22. juli, å heise flagg mot konspirasjonsteorier; enhver kritikk av makteliter får denne merkelappen. Noe som selvfølgelig gjør at vi hver for oss vegrer oss mot selv å tenke i de baner; enn mindre ytre oss. Selvsensur er ikke så vanskelig å få folk til å bedrive; særlig ikke om en har et visst monn av emosjonell tilknytning til hierarkiene, eller systemene som en tror seg avhengig av. Noe de fleste av oss har eller befinner seg i gjennom jobb, familie og venner, kort sagt, det kolonialiserte sam funn.

  Jeg spør altså: Hvordan skal vi aktivister gå fram for å møte denne massive P.R. kampanjen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: